MY KTEO

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Όχι στη μείωση της τιμής της ρητίνης, ενίσχυση των πυρόπληκτων

 


Καμιά μείωση στην τιμή της επιδότησης, αύξηση εδώ και τώρα, γενναία ενίσχυση των πυρόπληκτων με ξεχωριστό κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, καμία μείωση στην τιμή πώλησης της ρετσίνας, αύξηση εδώ και τώρα, κρατική παρέμβαση για τιμή ασφάλειας στα 35 λεπτά του ευρώ» ζητά μεταξύ άλλων το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Ν. Ευβοίας.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:

«Μπροστά στο χειμώνα που έρχεται, στην ήδη δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι ρητινοκαλλιεργητές και οι οικογένειές τους, έρχονται να προστεθούν νέα βάρη, ακόμα μεγαλύτερο οικονομικό χτύπημα του ήδη πενιχρού εισοδήματός μας.

Η κυβέρνηση παρά τα παχιά λόγια, τις μεγάλες υποσχέσεις, ότι θα διαθέσει γενναία κονδύλια για να αποζημιώσει τους συναδέλφους που υπέστησαν ζημιά από τις πυρκαγιές του 2019 στην περιοχή της Δίρφυς - Μεσσαπίων, κόβει από το ποσό που προβλέπεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος για την επιδότησή μας στο κιλό της ρητίνης κατά 2 λεπτά του ευρώ. Κάνει κοινωνική δήθεν πολιτική με το δικό μας ταμείο, επιβαρύνοντας κι άλλο την ήδη δύσκολη οικονομική κατάστασή μας».