MY KTEO

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Οργάνωση Σεμιναρίων σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ)


Το Επιμελητήριο Εύβοιας ανακοινώνει ότι προκειμένου να καλυφθούν τα Μέλη με την απαραίτητη βεβαίωση του ΕΦΕΤ, προγραμματίζει την διοργάνωση σεμιναρίων υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων (ΕΦΕΤ) διάρκειας δέκα (10) ωρών σύμφωνα με την ΥΑ14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007 του Υπουργείου Ανάπτυξης.

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ: Το πρόγραμμα αφορά τους επιχειρηματίες αλλά και το προσωπικό όλων των επιχειρήσεων που σχετίζονται με την παραγωγή, διάθεση και διακίνηση τροφίμων και ποτών.
Οι επιχειρηματίες αλλά και το προσωπικό έχουν υποχρέωση να καταρτιστούν, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-07.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ: Τα προγράμματα αυτά αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίμων.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 10 ώρες (2 απογεύματα)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ: Στο τέλος του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι υπόκεινται σε εξετάσεις προκειμένου να αξιολογηθούν. Οι εξετάσεις καθορίζονται από τον ΕΦΕΤ και έπειτα δίνεται το πιστοποιητικό παρακολούθησης το οποίο επιδεικνύεται σε ελέγχους και καλύπτει την επιχείρηση.
ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: Το κόστος της εκπαίδευσης ανέρχεται στα 100 ευρώ όπου περιλαμβάνονται σημειώσεις.
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τις αιτήσεις (που μπορούν να βρουν και σε ηλεκτρονική μορφή στο site του Επιμελητηρίου www.eviachamber.gr) και να τις προσκομίσουν υπογεγραμμένες στα γραφεία του Επιμελητηρίου Εύβοιας (Ελ. Βενιζέλου 12, Χαλκίδα). Για περισσότερες πληροφορίες υπεύθυνος Ανάγνος Νικόλαος στα τηλέφωνα 2221023510/86452.
Το σεμινάριο είναι υποχρεωτικό από την νομοθεσία και σε περίπτωση που δεν υπάρχει το αποδεικτικό επιτυχούς παρακολούθησης υπάρχουν κυρώσεις.