Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Η συνταγή της ημέρας: Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο

Υλικά Συνταγής:
Για το κοτόπουλο και την ρυζοσαλάτα
2 φλ. ρύζι καστανό (για πιλάφι) βρασμένο
2 αγγουράκια με τη φλούδα
2 καρότα τριμμένα
2 κλωνάρια σέλερι
1 φλ. αρακάς βρασμένος
1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου μαγειρεμένο ή τρία λουκάνικα γαλοπούλας
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για τη σος γιαουρτιού
1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι
2 κ.σ. μαγιονέζα light
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
Για την κρύα ρυζοσαλάτα με κοτόπουλο, κόβουμε τα αγγουράκια σε καρέ. Χοντροτρίβουμε τα καρότα (ή τα ψιλοκόβουμε). Καθαρίζουμε το σέλερι από τις ίνες και το ψιλοκόβουμε. Βάζουμε όλα μαζί σε βαθιά σαλατιέρα.

Προσθέτουμε τον αρακά, το καλαμπόκι και το βρασμένο ρύζι. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά επιτυχίας για τέλειο σπυρωτό ρύζι πιλάφι. Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το προσθέτουμε στη σαλάτα.

Εάν χρησιμοποιήσετε λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης τα βουτάτε σε βραστό νερό για 2 λεπτά κι έπειτα τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη σως σε μπολ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.


argiro.gr