MY KTEO

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Τελευταίο θρανίο Π.Ε Εύβοιας: Ημέρα καταδίκης της Χρυσής Αυγής


Μια ξεχωριστή μέρα η 7η Οκτωβρίου 2020. Η μέρα που καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Η μέρα που μια μάνα που αγωνίστηκε για τον αδικοχαμένο γιο της βρήκε δικαίωση. Η μέρα που όσοι άνθρωποι έχουν υποστεί τη βία της ναζιστικής οργάνωσης ικανοποιήθηκαν.

Όμως ας νοιαστούμε και για το πώς έφτασε μέσα στον ορυμαγδό της κρίσης το μόρφωμα αυτό να αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων. Ας αναρωτηθούμε πώς τόσοι συμπολίτες μας ακολούθησαν τη ρητορική μίσους και ενστερνίστηκαν τις μεθόδους του. Ας αναλογιστούμε με ποιους τρόπους μπορούμε να διώξουμε τον ρατσισμό, τον σεξισμό, τον αντισημιτισμό, την ξενοφοβία και το μίσος για κάθε μειοψηφία από την ελληνική κοινωνία. Ας βρούμε  ιδιαίτερα εμείς οι εκπαιδευτικοί άλλες πορείες μέσα από την Παιδεία για την αποδοχή των ανθρώπων και ας ενσταλάξουμε στις ψυχές των παιδιών άλλα όνειρα για τη ζωή τους.

Χαρά για την καταδικαστική απόφαση, όχι όμως λήθη για τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής, κάθαρση για τα θύματά της, όχι όμως ανοχή για τις μεταμορφώσεις της.

Ανάγκη για αγώνες με συμμετοχή για την καλυτέρευση του επιπέδου ζωής των ανθρώπων, γιατί τα υλικά που εκτρέφουν τον φασισμό είναι γύρω μας: εκρηκτικές ανισότητες, κοινωνική αδικία, ασυδοσία των ελίτ, απόγνωση, παραπληροφόρηση και ανορθολογισμός, αδιέξοδα, επιθετικότητα, σεξισμός, εθνικισμός, μεγαλοϊδεατισμός και άγνοια.

Ας μείνουμε ενεργοί!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ