MY KTEO

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Από την άλλη…


Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κύμης Αλιβερίου φαίνεται ότι δεν έληξε ακόμα. Μετά τη απάντηση του Προέδρου του Γιώργου Ζέρβα στα όσα του καταλογιστήκαν εντός της αιθούσης (δείτε εδώ). Λίγες ώρες μετά ήρθε η απάντηση και από την άλλη πλευρά. Ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς ανταπάντησε στον «θιγμένο», όπως ο ίδιος τον αποκάλεσε, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με το εξής ερώτημα, το οποίο και τον καλεί να απαντήσει:

«Αν θεωρήσουμε ότι η κ. Μπάτσα ως συγγενής μου εξ αγχιστείας έχει "υλικό ή ηθικό συμφέρον", (αυτό είναι θέμα προς διερεύνηση), και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κώδικας στο άρθρο 99, (που την τελευταία στιγμή μετά από 3 ώρες συνεδρίασης φέρατε στο σώμα), σας έδωσε το δικαίωμα να την αποκλείσετε από την ψηφοφορία για την έγκριση των  αμοιβών τριών δικηγόρων σε υπόθεση εναντίον μου καθώς και άλλων τριών πρώην αιρετών και πέντε δημοτικών υπαλλήλων.  Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να υπάρξει ισοψηφία 11-11 και να "περάσει" η (σκανδαλώδης για εμάς), πρόταση της Συμπολίτευσης με την δική σας διπλά μετρούμενη σε τέτοιες περιπτώσεις ψήφο.   
Η κ Μπάτσα όμως με την δική σας συναίνεση συμμετείχε επί τρίωρο στην συζήτηση του θέματος. 
Σύμφωνα με τα όσα εσείς επικαλεστήκατε την τελευταία στιγμή μόνο και μόνο για την συμμετοχή της στην συζήτηση η συνεδρίαση ήταν άκυρη. 
Γιατί λοιπόν δεν ακυρώσατε την συνεδρίαση για το εν λόγω θέμα αλλά προχωρήσατε στην ψηφοφορία?
Αυτό κ Πρόεδρε είναι παράβαση καθήκοντος!!!
Τα υπόλοιπα στα αρμόδια όργανα.
Παραθέτω τα όσα το άρθρο που αναγνώσατε αναφέρονται:
"Δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου ή να συμμετέχει σε γνωμοδοτικά συλλογικά όργανα, τα οποία γνωμοδοτούν για θέμα που θα εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον. Απόφαση που έχει ληφθεί κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρη"».