MY KTEO

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Σίμος Κεδίκογλου: «Η πολιτεία οφείλει να στηρίζει τους φύλακες της υπαίθρου»


Με πρωτοβουλία του Σίμου Κεδίκογλου πραγματοποιήθηκε Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020    συνάντηση  εκπροσώπων   του Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας Μετοχίου Δίρφυος με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνο Αραβώση για σειρά θεμάτων του συνεταιρισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα, ότι ο συνεταιρισμός και τα μέλη του, που είναι κυρίως αγρότες, δεν μπορούν πλέον  σύμφωνα με το Νόμο 4423/2016 του ΣΥΡΙΖΑ να εκτελούν δασικές εργασίες και να εργάζονται στις υλοτομίες του δάσους, τις οποίες πλέον μπορούν να εκτελούν μόνο επαγγελματίες δασεργάτες.

Μάλιστα, τονίστηκε, ότι επειδή στο Δήμο Κύμης δεν υπάρχει σε λειτουργία αμιγής συνεταιρισμός δασεργατών στον οποίο θα μπορούσαν να εγγραφούν τα μέλη του συνεταιρισμού, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν πλέον βιοποριστικό πρόβλημα , γιατί μέχρι τώρα από τις εργασίες στο δάσος είχαν ένα σημαντικό ετήσιο εισόδημα.

Ο βουλευτής επεσήμανε στην παρέμβασή του, ότι η πολιτεία οφείλει να στηρίζει τους φύλακες της υπαίθρου, που είναι οι αγρότες μας και ζήτησε  από τον κ. Γενικό, εφόσον δεν υπάρχει άλλη λύση, να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση η οποία να επιτρέπει στους αγροτικούς συνεταιρισμούς τη  διενέργεια υλοτομιών, όταν δεν υπάρχουν αμιγείς δασικοί συνεταιρισμοί στα διοικητικά όρια του ίδιου Δήμου.

Ο κ. Γενικός συμφώνησε κατ’ αρχήν με την πρόταση του βουλευτή και  ενημέρωσε  τους παρισταμένους, ότι το Υπουργείο έχει επισημάνει τις δυσλειτουργίες του Νόμου και έχει ζητήσει στοιχεία από τα Δασαρχεία, ώστε να υπάρξει μία συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα