MY KTEO

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων για την απαλλαγή από τα τέλη των πλημμυροπαθών


Στις  22 Σεπτεμβρίου 2020 μετά από αίτημα της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων Καστέλλας, πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο και πάρθηκε απόφαση στήριξης του συνολικού πλαισίου αιτημάτων τους.

Μεταξύ άλλων υπήρχε το αίτημα για απαλλαγή των πληγέντων από δημοτικά τέλη.Αίτημα που μπορεί να δώσει μια ανάσα στα νοικοκυριά που επλήγησαν και  που αφορά αποκλειστικά τον Δήμο και μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα με δική του απόφαση και ευθύνη.

Παρ όλα αυτά, στα σπίτια των πληγέντων έχουν αρχίσει να φτάνουν από αρχές Οκτώβρη λογαριασμοί νερού και μάλιστα «φουσκωμένοι», όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι.

Έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες και οι αποζημιώσεις – ψίχουλα,  που έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση και στηρίζει η Δημοτική Αρχή, έχουν δοθεί σε πολύ λίγους.

Το ελάχιστο για να ανακουφιστεί ο κόσμος που καταστράφηκε το βιος του και ακόμη ξελασπώνει τα σπίτια του,είναι να μην πληρώσει λογαριασμούς, πόσο μάλλον τα τέλη.Τα δημοτικά τέλη είναι ένα ακόμη «χαράτσι» που έχουν θεσπίσει οι Κυβερνήσεις, και η Δημοτική Αρχή δέχεται και υλοποιεί, προκειμένου να εισπράττει έσοδα από τον λαό που φορολογείται ξανά και ξανά, για να καλύπτει ανάγκες εφόσον τα χρήματα από το Κράτος έχουν πετσοκοπεί.

Ρωτάμε τη Δημοτική Αρχή, σε τι ενέργειες έχει προβεί μέχρι τώρα, υλοποιώντας την απόφαση που έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιοστις 22 Σεπτέμβρη, ώστε:

         να απαλλάξει τις πληγείσες περιοχές από τα δημοτικά τέλη που είναι ενταγμένα στους λογαριασμούς του ρεύματος,

         να απαλλάξει τις πληγείσες περιοχές από τους λογαριασμούς του νερού που είναι εξ ολοκλήρου στην ευθύνη του δήμου.

Ζητάμε, με βάση την απόφαση της 22ας Σεπτεμβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου:

         να διαγραφούν ΤΩΡΑ όσοι λογαριασμοί έχουν ήδη σταλεί.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση,

η δημοτική σύμβουλος

Γεωργία Πύθουλα