MY KTEO

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Καταγγελία του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Χαλκιδέων


Το 2010 έγινε σύσταση του Ν.Π.Δ.Δ. Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ ένα νομικό πρόσωπο που συνένωσε 24 πρώην Ν.Π. των πρώην Δήμων Ανθηδώνος Αρτάκης Αυλίδας και Βασιλικού

Μια δύσκολη συνένωση για την διοίκηση την πρόεδρο αλλά και για τους 3 υπαλλήλους της διοίκησης

και της οικονομικής υπηρεσίας που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας αυτό το εγχείρημα.

Με 2.500.000 € περίπου προϋπολογισμό και 45 συνολικά υπαλλήλους όλοι μαζί με συνεργασία και καλή πίστη καταφέραμε να ανταποκριθούμε στην πρόκληση και να φτάσουμε στο σήμερα…

Με 4.000.000 προϋπολογισμό και με δυναμική 120 υπαλλήλων και με μόνο 6 συνολικά υπαλλήλους σε διοίκηση και οικονομική σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι προϊστάμενοι Δ/νσης και τμήματος καταφέραμε με σκληρή δουλεία να έχουμε ένα τεράστιο πρόγραμμα εναρμόνισης Οικογενειακής ζωής (παιδικοί σταθμοί , ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ) Βοήθεια στο σπίτι , κέντρα κοινότητας, συσσίτιο ,παντοπωλείο προγράμματα με πάρα πολλές διοικητικές και οικονομικές απαιτήσεις που με πολύ κόπο και μεθοδικότητα συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε, παρότι γενικά το προσωπικό που ασχολείτο με το αντικείμενο της υποστήριξης των προγραμμάτων είναι σχεδόν το ίδιο .

Και βέβαια θέλουμε να θυμίσουμε ότι το ΔΟΠΠΑΧ έχει χαρακτηριστεί ως το δυνατό χαρτί του Δήμου μας.

Και βέβαια δε σταματάμε να ανταποκρινόμαστε οι υπάλληλοι όλοι μαζί σε όλες τις προκλήσεις που μας έχουν κατά καιρούς ανατεθεί .

Από εκδηλώσεις για τα παιδιά μας και την 3 ηλικία μέχρι την διανομή ΤΕΒΑ με όλες τις συνθήκες την αντιμετώπιση της πανδημίας στις δύσκολες εποχές του lock down με την εξυπηρέτηση και σίτιση κατ οίκον όλων των ευπαθών ομάδων όλου του Δήμου μας σε 12αωρη βάση και βέβαια την αντιμετώπιση των πλημμυρικών  φαινομένων άμεσα τις πρώτες δύσκολες ώρες αλλά κι κατά την συνέχεια και όσο ήταν απαραίτητο, και όλα αυτά όλοι μαζί χωρίς να εξετάζουμε τη ειδικότητα και θέση που έχει ο καθένας χωρίς φόβο χωρίς να υπολογίσουμε οποιονδήποτε κίνδυνο χωρίς ωράρια εργασίας και πάντα μακριά από τυμπανοκρουσίες φωτογραφίσεις και παλαμάκια, επίσης δε ζητήσαμε καμία επιβράβευση γιατί θεωρούμε ότι απλά κάναμε το χρέος μας και να ξέρετε ότι η επιβράβευση έρχεται από αυτούς που σταθήκαμε δίπλα τους .

Είμαστε και το Ν.Π. που όποιος συνεργάζεται μαζί μας έχει την καλύτερη εντύπωση για την λειτουργία στο δημόσιο τομέα.

Και όταν έχεις δώσει τον καλύτερο εαυτό σου έρχεται ένα νέο πρόσωπο να αναλάβει την διοίκηση του Ν.Π. και χωρίς ούτε να μας γνωρίσει να συστηθεί να μάθει το όνομα μας η απλά να μας πει μια καλημέρα !!!! απλά μας προσβάλει κατηγορώντας για λάθη παραλείψεις και πάνω από όλα ότι το….  ΚΟΛΟΒΑΡΑΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Όλοι εμείς μέχρι σήμερα έχουμε περάσει στο Ν.Π. 3 Δημάρχους και εσείς είστε η 5η πρόεδρος όλοι τους έχουν αφήσει το στίγμα τους ο καθένας τους έχει βάλει το λιθαράκι του σε αυτό το οικοδόμημα και βέβαια κανείς τους δεν έχει θίξει με οποιονδήποτε τρόπο την εργασιακή μας επάρκεια.

Δεν φοβόμαστε λοιπόν την άδικη κρητική γιατί η πραγματικότητα διαψεύδει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ανεχόμαστε και προσβολές!!!!

Με απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων αποφασίστηκαν τα εξής :

1 Την μη συμμετοχή του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. για την συγκρότηση Δ.Σ. του ΝΠΔΔ ΔΟΠΠΑΧ καταθέτοντας στο σώμα την έντονη διαμαρτυρία μας για τις απόψεις της νέας προέδρου που αφορά τους υπαλλήλους του ΔΟΠΠΑΧ

2 Την επανεκτίμηση τις συνδικαλιστικής μας δράσης μετά την δημόσια τοποθέτηση της προέδρου.

3 Διατηρείτε κάθε νομικό δικαίωμα που έχει κάθε υπάλληλος που θίγετε με την νομική συνδρομή του νομικού συμβούλου του Σωματείου.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΙΔΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΦΑΝΝΕΛΑ……

ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…

 

Το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων

  

Ο Πρόεδρος.              Ο Γ.Γραμματεας

 

Καραμαντουλας.           Κατσαμαγκος