MY KTEO

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Ζητάει την παράταση κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Κοινότητας Ανθηδώνας


Έγγραφο στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό απέστειλε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, με το οποίο ζητάει την παράταση κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας της Κοινότητας Ανθηδώνας.

Προκειμένου να υλοποιηθούν η διάνοιξη των νέων γεωτρήσεων, τα συναφή απαραίτητα έργα και η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού, χρειάζεται να περιέλθει στην κατοχή της ΔΕΥΑΧ η προτεινόμενη έκταση στην περιοχή των Ούγγρων. Μολονότι δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες τεχνικές και νομικές ενέργειες από πλευράς της ΔΕΥΑΧ για την αγορά γης, δεν κατέστη τελικά εφικτό να ολοκληρωθεί η διαδικασία από πλευράς της ιδιοκτησίας και νέων νομικών/συμβολαιογραφικών ενεργειών-τροποποιήσεων που απαιτούνται. Στα παραπάνω συνέβαλλαν και σημαντικές καθυστερήσεις λόγω covid-19.

«Επειδή η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την Κοινότητα Ανθηδώνας λήγει στης 5 Οκτωβρίου και οι απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών από τα καιρικά φαινόμενα της 4ης Απριλίου δεν έχουν ολοκληρωθεί για λόγους που δεν οφείλονται σε δική μας υπαιτιότητα και επειδή η Κοινότητα επλήγη και από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 8ης και 9ης Αυγούστου, όπως κι όλος ο Δήμος, παρακαλούμε όπως παρατείνετε την ισχύ της υπ’αριθμ. 2569/08-04-2020 απόφασης έως και την 09/02/2021, ημερομηνία κατά την οποία εκπνέει η προθεσμία της Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης για ολόκληρο τον Δήμο» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο.