MY KTEO

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Γονείς μαθητών του ΓΕΛ και του Γυμνασίου Βαθέος Αυλίδας: Στηρίζουμε τα παιδιά μας στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτήματών τους


Στηρίζουμε τα παιδιά μας στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτήματών τους. Οι μαθητές του σχολείου οδηγήθηκαν στην κατάληψη ζητώντας τα αυτονόητα όπως είναι :  

 Η καθαριότητα καθώς είναι σημαντικότατη και με ιδιαίτερες απαιτήσεις  τώρα σε εποχή πανδημίας,

δεν μπορεί να επιτευχθεί με ένα μόνο άτομο -όπως στο λύκειο-  και μάλιστα με σύμβαση μερικής απασχόλησης 3 ωρών/μέρα.  Έπρεπε να φτάσουν σε κατάληψη για να πάρουν τα παιδιά την υπόσχεση  ότι θα αυξηθούν σε 7ώρες/μέρα . 

Η στέγαση δύο τάξεων του λυκείου  που είναι άστεγες και δύο ακόμα που κάνουν μάθημα σε αίθουσες ακατάλληλες  καθώς δημιουργήθηκαν από τον χωρισμό αποθήκης.

Η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα -27 παιδιά/ τμήμα στο γυμνάσιο- για να μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας  λόγω της πανδημίας  και η πρόσληψη εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι ανάγκες που θα δημιουργηθούν.

Η μεταφορά  με ασφάλεια και δωρεάν για όλους τους μαθητές.

Καλούμε τους αρμόδιους του δήμου και της  περιφερειακής ενότητας Ευβοίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να μην υπεκφεύγουν και να δώσουν άμεσα λύση  στα προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούν  και το υπουργείο παιδείας  να φροντίζει για τη μόρφωση  και την υγεία των παιδιών μας αντί να κηλιδώνει τους  αγώνες τους για καλύτερο σχολείο και εκπαίδευση.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς   αύριο στις 10:30 στο Στρογγυλό στην  Παραλία Χαλκίδας  στο  πανεκπαιδευτικό  συλλαλητήριο.