MY KTEO

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Επανέρχονται με αίτημα τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης


Εδώ και 20 περίπου μέρες οι Γιάννης Γιωργουδάκης, Στέφανος Μπασινάς και Γιώργος Μπουρλίδης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας, έχουν ζητήσει σύγκληση του Δ.Σ., χωρίς όμως να έχουν πάρει ακόμα απάντηση. Για αυτό και σήμερα επανήλθαν και με ανακοίνωσή τους ζητούν τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης υπογραμμίζοντας ότι "Εάν για ακόμη μια φορά αρνηθείτε τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται από καταστατικό και νόμους αλλά πάνω από όλα το χρέος που έχετε απέναντι στους εργαζομένους για ενημέρωση όπου είσαστε υπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντί τους πάει να πει ότι κάτι υποκρύπτετε ή είστε ανεπαρκείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των τριών:

Την 25/09/2020 ασκώντας το δημοκρατικό μας δικαίωμα και μέσα στα νομικά πλαίσια το 1/3 του Διοικητικού Συμβουλίου σάς ζήτησε άμεση σύγκληση του για ενημέρωση όλων των μελών του και σχεδιασμό κοινού σχεδίου δράσης.

Παρόλο που έχουν περάσει οι προβλεπόμενες 10 ημέρες ,δεν λάβαμε καμία απάντηση (και το μόνο που εισπράξαμε είναι κάποια σκυλάκια να αλυχτάνε  μέσω διαδικτύου) γιατί τολμήσαμε να ασκήσουμε το χρέος μας απέναντι στους εργαζομένους για ενημέρωση μέσω της σύγκλησης του Δ.Σ.

Αυτό που τορπιλίζει την ενότητα είναι η σεχταριστική  λογική σας, η μυστικοπάθεια σας (που δεν καταλαβαίνουμε τι εξυπηρετεί αυτή η τακτική σας) και όχι το κάλεσμα ενός νόμιμου και δημοκρατικού Δ.Σ.

Σας καλούμε πλέον σε σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης (ή ανοικτό Δ.Σ όπως προτιμάτε) ωσότου να ενημερώσετε ενώπιον όλων των εργαζομένων για φλέγοντα θέματα που έχουν προκύψει και κρίνεται η τύχη τους από αυτά.

Και να σας προλάβουμε όσον αφορά την πανδημία υπάρχουν αρκετοί ανοιχτοί χώροι ωσότου να κρατηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας για την διεξαγωγή της Γ.Σ ή του ανοιχτού Δ.Σ.

Επειδή εμείς εξακολουθούμε να έχουμε για πρώτο μέλημά μας την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας που προκύπτουν από αυτή αλλά και επειδή επικαλείστε την ενότητα( αλλά κατά εμάς συνεχίζετε να την τορπιλίζετε και δεν ξέρουμε το γιατί) η Γ.Σ ή ανοιχτού Δ.Σ είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Εάν για ακόμη μια φορά αρνηθείτε τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται από καταστατικό και νόμους αλλά πάνω από όλα το χρέος που έχετε απέναντι στους εργαζομένους για ενημέρωση όπου είσαστε υπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντί τους πάει να πει ότι κάτι υποκρύπτετε ή είστε ανεπαρκείς.

Επειδή έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τους εργαζομένους και τα συμφέροντά τους και επειδή δεν φοβόμαστε την αλήθεια να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε το καθήκον μας  μέχρι τέλους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Γιωργουδάκης Γιάννης -Μπασινάς Στέφανος-Μπουρλίδης Γεώργιος