MY KTEO

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Με μεγάλη συμμετοχή η χθεσινή σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας


Με μεγάλη συμμετοχή και την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για τον κορονοϊό ολοκληρώθηκε η χθεσινή σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας για την επιτυχία του Συλλαλητηρίου στις 13 Οκτώβρη, στις 7μμ, μπροστά στο ΕΚΕ.

Μονόδρομος είναι ο μαζικός αγώνας για την προστασία της υγεία και των δικαιωμάτων.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ

ΠΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αξιοποίησε τους 6 και πλέον μήνες που κέρδισε από την πειθαρχεία του λαού, παρά τις μεγάλες θυσίες, στις οδηγίες των υγειονομικών. Για τα κέρδη των μονοπωλίων του τουρισμού “κάλεσε” τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο χωρίς καν το στοιχειώδες μέτρο των τεστ. Παραμένουν τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία Χαλκίδας, Κύμης, Καρύστου, στα ΚΥ, το ΕΚΑΒ κτλ. Τα σχολεία άνοιξαν με τα παιδιά μας να στοιβάζονται μαζί με τους καθηγητές σαν σαρδέλες.

Η περιοχή μας έχει επιπλέον κινδύνους καθώς είναι δίπλα σε μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας. Χιλιάδες εργάζονται σε χώρους χωρίς μέτρα για την πανδημία παρότι η εμπειρία από τη βόρεια Ιταλία έδειξε ότι μπορούν να αποτελέσουν υγειονομικές βόμβες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση που αργά ή γρήγορα θα εκδηλώνονταν αλλά η πανδημία του κορονοϊού την έφερε ποιο γρήγορα απ’ ότι υπολόγιζαν οικονομικοί αναλυτές.

Η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα έχει επιταχυνθεί ώστε και αυτήν την κρίση να πληρώσουμε για μία ακόμα φορά το μόνιμα υποζύγια. ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ:

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Οι συνθήκες αυτές οξύνουν τους διεθνείς ανταγωνισμούς ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και τις αντιπαραθέσεις που εκδηλώνονται και στην περιοχή μας. Η χώρα μας για τα κέρδη των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων συμμετέχει σε πολεμικές αποστολές σε 12 σημεία του πλανήτη, απεμπολεί κυριαρχικά δικαιώματα και προετοιμάζεται για συνδιαχείριση ή/και πόλεμο με την Τουρκία.

Ευθύνες για τη διαμορφωμένη κατάσταση έχουν όλες οι κυβερνήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ που πριν λίγους μήνες ήταν αυτός στην κυβέρνηση και τώρα έχει βγει στα κεραμίδια, το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ κτλ. Έχουν βάλει το λιθαράκι τους στη διάλυση του συστήματος υγείας και παιδείας, στην επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις συντάξεις, στη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο πολέμου κα.

Απαντάμε στην επίθεση οργανώνοντας τον αγώνα μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Απαιτούμε μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας, του εισοδήματος και όλων των δικαιωμάτων μας.

Συντονίζουμε διεκδικήσεις μας σε υγεία, παιδεία, για απεμπλοκή της χώρας μας από ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύης μας σε αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, για να μη ξεπουληθεί η ΛΑΡΚΟ, για να αποζημιωθούν οι πλημμυροπαθείς στο 100% κτλ, για να ακυρωθούν σχεδιασμοί που βάζουν στο στόχαστρο τα δικαιώματα των εργαζομένων στα λιμάνια, στα ΤΣΙΜΕΝΤΑ κτλ.

Απαιτούμε την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

 

ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ 7μμ–ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣΒΟΙΩΤΙΑΣ