MY KTEO

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Ζεμπίλης: Απαιτούνται γενναία μέτρα στήριξης για τον κλάδο της εστίασης


Ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης έδωσε χθες το απόγευμα το παρών στην Ημερίδα Ενημέρωσης που διοργάνωσε στην Χαλκίδα το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης-Αναψυχής και Ψυχαγωγίας «Ο Ξένιος Ζευς», προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου. Ο βουλευτής, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο δυναμικό ξεκίνημα του Σωματείου, ανέφερε ότι η υγειονομική κρίση προκάλεσε καίριο πλήγμα στην ελληνική οικονομία, την στιγμή που αυτή άρχιζε να ανακάμπτει. Επισήμανε μάλιστα ότι κλάδοι όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η εστίαση αντιμετώπισαν  τις πιο οδυνηρές συνέπειες αυτής της κρίσης. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Ζεμπίλη, αναγνωρίζοντας την τεράστια συνεισφορά της εστίασης στην εθνική οικονομία, έλαβε άμεσα οριζόντια μέτρα για την στήριξη της, όπως η μείωση του ΦΠΑ, η μείωση των ενοικίων, η αναστολή και ρύθμιση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, η δημιουργία ρευστότητας μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής και η παροχή χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης.

Περαιτέρω, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε την δέσμευση ότι ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, τις δημοσιονομικές δυνατότητες και τα κρατικά έσοδα, η κυβέρνηση  θα προχωρήσει και σε νέα γενναία μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, μέσω κλαδικών πολιτικών, προς την κατεύθυνση της φορολογικής ελάφρυνσης και της μείωσης του μη μισθοδοτικού κόστους.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Ζεμπίλης υποσχέθηκε να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του Σωματείου «Ο Ξένιος Ζευς» σε κάθε προσπάθεια που επιχειρείται προς όφελος του κλάδου. Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει ενωμένοι όλοι οι τοπικοί φορείς, ο Δήμος, η Περιφέρεια, Σύλλογοι και υπηρεσιακοί παράγοντες να συνεργαστούν για να απλώσουν «δίχτυ» προστασίας στα καταστήματα εστίασης, τα οποία αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Και αυτό γιατί με την ποιοτική παροχή υπηρεσιών εστίασης και ψυχαγωγίας ενισχύουν την εξωστρέφεια της περιοχής και συμβάλλουν στην προσέλκυση επισκεπτών.