MY KTEO

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό από σήμερα το απόγευμα


Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός  από σήμερα με βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα στα δυτικά και βόρεια, ενώ από τις βραδινές ώρες μέτωπο ισχυρών βροχών και καταιγίδων.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 αναμένονται νεφώσεις με βροχές τοπικού

χαρακτήρα μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Μέχρι το βράδυ ωστόσο στα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση, με τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ αυξημένη είναι η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Τις νυκτερινές ώρες προς Τρίτη τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo.gr, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 26, στην Ήπειρο από 7 έως 25 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 25 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και μετά το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ. Περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ

Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.