MY KTEO

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση της Ταξικής Ενότητας (που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) για την ματαίωση της συνεδρίασης του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας με κύριο θέμα την Απεργία στις 26 Νοέμβρη


Ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο του ΕΚΕ (παράταξη ΕΜΕΙΣ, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί «λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο με την πανδημία και το Lockdown»!

Την ώρα που η πανδημία σαρώνει, βρίσκοντας αθωράκιστο το σύστημα υγείας και το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας με επικίνδυνες ελλείψεις. Την ώρα που οι χώροι δουλειάς γίνονται εστίες υπερμετάδοσης του κορονοιού. Την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκει ευκαιρία για να πιάσει τους εργαζόμενους στον ύπνο, φέρνοντας μέτρα που μας γυρίζουν 150 χρόνια πίσω, θεσμοθετώντας το 10ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες, καταργώντας την Κυριακάτικη αργία, χτυπώντας την οργανωμένη  δράση και το δικαίωμα στην απεργία.  Αυτή την ώρα η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου δεν βρίσκει τρόπο να συνεδριάσει σε μια αίθουσα μεγαλύτερη από 200 τ.μ. ένα 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο με όλα τα απαραίτητα μέτρα. Αυτή την ώρα είναι ανίκανη η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Τους λέμε καθαρά LOCKDOWN στην οργανωμένη διεκδίκηση και τον αγώνα των εργαζομένων δεν θα τους αφήσουμε να επιβάλουν!

Τώρα είναι η ώρα να μη μείνει χώρος δουλειάς που να μην ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία τους και τις επιτροπές αγώνα, να μάθουν όλες και όλοι τί ετοιμάζει η κυβέρνηση. Να προετοιμαστεί μαζική, δυναμική απάντηση με Πανεργατική Απεργία στις 26 Νοέμβρη παντού, σε εργοστάσια, γραφεία, ξενοδοχεία, γιαπιά, μαγαζιά.

Απαιτούμε:

           Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης που πλήττει βασικά εργασιακά δικαιώματα, επιβάλει το 10ωρο χωρίς αποζημίωση, καταργεί το 8ωρο και το 7ωρο, τις ΣΣΕ, τις υπερωρίες, την αργία της Κυριακής, την όποια προστασία είχε απομείνει στους εργαζόμενους μέσω της προσφυγής στο ΣΕΠΕ. Να μη μονιμοποιηθεί η τηλεργασία και να μην επιβαρύνει τους εργαζόμενους για όσο διαρκεί η πανδημία.

           Εισόδημα για όλους, εργαζόμενους και ανέργους. Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€. Όχι στο αίσχος του κατώτατου μισθού των 534€ και νέου υποκατώτατου μισθού των 200€. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

           Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και όλου του λαού. Τακτικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό με προτεραιότητα σε συνταξιούχους, ευπαθείς ομάδες, σε σχολεία, σε νοσοκομεία και σε δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Άδειες ειδικού σκοπού (σε κρούσματα, γονείς, ευπαθείς ομάδες, κηδεμόνες ΑμΕΑ) χωρίς καμία επιβάρυνση των εργαζομένων. Άμεσα μέτρα προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς με πύκνωση δρομολογίων και επίταξη ιδιωτικών μέσων.

           Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

           Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και καμία κατάσχεση λαϊκού εισοδήματος. Προστασία τους με νόμο και κούρεμα χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Αναστολή πληρωμής δόσεων σε εφορίες, τράπεζες, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, για τους ανέργους, για όσους βρίσκονται σε συνθήκες αναστολής της εργασίας και στο πρόγραμμα “ΣΥΝ-Εργασία”.

           Αφορολόγητο εισόδημα στα 12.000€

           Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ.

           Κατάργηση του νόμων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που μετατρέπουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς σε “ιδιώνυμο αδίκημα”, που υπονομεύουν το απεργιακό μας δικαίωμα και που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις. Αγώνας ενάντια στο νέο συνδικαλιστικό νόμο της κυβέρνησης που συνιστά δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία του απεργιακού αγώνα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΕ

Καραμπέτσου Ασημίνα

Ντούλτσα Πελαγία

Ντούρμας Κωνσταντίνος

Σλακώνης Κωνσταντίνος

Τζαβάρας Γιάννης