MY KTEO

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Εύβοιας: 47 χρόνια μετά Πολυτεχνείο 1973


47 χρόνια συμπληρώνονται φέτος, από  την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 1973.  Η κορυφαία πράξη της φοιτητικής νεολαίας, να οχυρωθεί στο Πολυτεχνείο και με τον μαχητικό δυναμισμό της να οδηγήσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία σε σύγκρουση με το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967.

     Οι έκτακτες συνθήκες με τις οποίες βρισκόμαστε αντιμέτωποι, επιβεβαιώνουν πως ο αγώνας φοιτητών του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρος και αναγκαίος τόσο για το σήμερα όσο και για την επόμενη μέρα. Είναι μονόδρομος για όλους μας να τον συνεχίσουμε, διεκδικώντας όλα αυτά που αξίζουμε. Η ιστορία των αγώνων  του λαού μας, η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας δίνει πολύτιμα εφόδια για να κάνουμε τον αγώνα που ήδη δίνουμε πιο αποτελεσματικό, πιο επιθετικό απέναντι σε όσους χτυπούν τα δικαιώματά μας.

     Έχουν περάσει 47 χρόνια, όμως οι μνήμες παραμένουν ζωντανές. Ο αγώνας για αξιοπρέπεια,  ελευθερία και  δημοκρατία όπως εκφράστηκε με το σύνθημα των φοιτητών  «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»  έφερε τον άνθρωπο πάνω από τον φόβο, πάνω από την τυραννία κι έστειλε το μήνυμα: «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ».

      Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο τομέα τιμούμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, τιμούμε τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, τους αγωνιζόμενους φοιτητές που πάλεψαν για μια ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα.

     Με δυναμικούς αγώνες, συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια ειρηνική δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία, για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, για πραγματική κοινωνική ασφάλιση, υγεία και πρόνοια, για πραγματικά εργασιακά και κοινωνικά  δικαιώματα.

      Έχουμε υποχρέωση όλοι μαζί να  βαδίζουμε στον δρόμο που χάραξαν οι νέοι του 1973 στο Πολυτεχνείο, στον δρόμο του αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία.