MY KTEO

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Επίδομα 800 ευρώ: Πότε ανοίγει η «Εργάνη» – Οι ημερομηνίες πληρωμής


Στις 15 Νοεμβρίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», ώσστε να λάβουν οι δικαιούχοι– εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή εργασίας για τον μήνα Νοέμβριο την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ.

Ειδικότερα, το εν λόγω μέτρο  καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι οι πληρωμές ξεκινούν από τις 27 Νοεμβρίου και αφορούν εργαζόμενους κλειστών με κρατική εντολή επιχειρήσεων που θα δηλωθούν σε αναστολή σύμβασης.

Στην ουσία, οι πληττόμενες επιχειρήσεις (βάσει ΚΑΔ) θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου έως και την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι τίθενται σε αναστολή εργασίας για πρώτη φορά, θα υποβάλλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (15/11 έως 7/12), προκειμένου να λάβουν την ειδική αποζημίωση που τους αναλογεί.

Οι ημερομηνίες για δηλώσεις και πληρωμές
  • Δηλώσεις εργοδοτών – εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή θα πραγματοποιηθούν: Από 15 Νοεμβρίου έως 24 Νοεμβρίου
  • Πληρωμές εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή: Από 27 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου
  • Δηλώσεις εργοδοτών – εργαζομένων σε επιχειρήσεις που λειτουργούν όμως είναι πληττόμενες βάσει ΚΑΔ: Από 15 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου
  • Πληρωμές εργαζομένων σε επιχειρήσεις που λειτουργούν όμως είναι πληττόμενες βάσει ΚΑΔ: Μετά τις 7 Δεκεμβρίου


 Newmoney.gr