MY KTEO

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Εύβοια: Αναστολή των Προγραμμάτων Κατάρτισης Νέων Αγροτών


Από τις 7 Νοεμβρίου  2020 αναστάλθηκαν τα Προγράμματα Ζωικής Παραγωγής στο Ωρολόγιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και η έναρξη προγράμματος Φυτική Παραγωγή στους Παπάδες Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννας καθώς ανεστάλη και η έναρξη όσων είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν άμεσα. Τα  Προγράμματα θα συνεχιστούν  όταν επιτραπεί η διεξαγωγή του και μετά από νεότερη ανακοίνωση.

Ο έως σήμερα απολογισμός του εκπαιδευτικού έργου στο Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Νέας Αρτάκης για την τρέχουσα περίοδο έχει ως εξής:

         Ολοκληρώθηκαν ήδη δέκα Πρόγραμμα  Κατάρτισης Νέων Αγροτών τα οποία παρακολούθησαν και τους χορηγήθηκε η σχετική βεβαίωση  154  Νέοι Αγρότες,  της 1ης και 2ης Πρόσκλησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο του τρέχοντος Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (2004-2020) που διοργανώνει στην Εύβοια ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ». Πρόκειται για προγράμματα που έγιναν στο Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ στην Νέα Αρτάκη, στον  Νέο Πύργο Ωρεών, Στροφιλιά, Παπάδες, Κάρυστο, Ωρολόγιο, όπου παραχώρησαν αίθουσες οι Δήμοι Ιστιαίας - Αιδηψού, Μαντουδίου -Λίμνης - Αγιας Άννας, Κύμης –Αλιβερίου, και Καρύστου.

         Την τρέχουσα περίοδο, 2020-2021 θα καταρτιστούν συνολικά 285 Νέοι Αγρότες στην Εύβοια εκ των οποίων οι 195 σε προγράμματα Φυτικής παραγωγής, οι 54 σε προγράμματα Ζωικής παραγωγής και 36 σε Μικτής Παραγωγής. 

Η συνεργασία με τους Δήμους, τους Εκπαιδευτές και τους Καταρτιζόμενους καθώς και η συμπαράσταση και υποστήριξη των επιχειρηματιών που μας υποδέχονται στις επιχειρήσεις τους είναι καθοριστική και ως Υπεύθυνη του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Νέας Αρτάκης εκφράζω σε όλους τις θερμές ευχαριστίες.

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ       ΕΛΕΝΗ ΠΙΝΑΚΟΥΛΑ