MY KTEO

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά την επιδότηση μιας επιχείρησης όχι μόνο επί του ενοικίου αλλά επί όλων των λειτουργικών της εξόδων


Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά την επιδότηση μιας επιχείρησης όχι μόνο επί του ενοικίου αλλά επί όλων των λειτουργικών της εξόδων. Με επιστολή του στον κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών και στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Το κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Η έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού Covid-19 και το πρώτο lockdown που επιβλήθηκε κυριολεκτικά γονάτισαν τις επιχειρήσεις. Το νέο δε - πρόσφατα επιβαλλόμενο - lockdown οριοθετεί πλέον σε τραγικά επίπεδα τις οικονομικές συνθήκες και τις συνέπειες τους για αυτές τις επιχειρήσεις.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας με κάθε αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική επιχειρηματική κοινωνία, σας μεταφέρει – αφουγκραζόμενο - την αγωνία αυτών των επιχειρηματιών που βρίσκονται ενώπιον της πρωτόγνωρης και ίσως ανεξέλεγκτης κατάστασης και με την παρούσα σας καταθέτει τα εξής : Μέσα από την διαμορφούμενο περιβάλλον στην επιχειρηματικότητα και μέσα από την πρόθεση της Πολιτείας να στηρίξει τις επιχειρήσεις – επι λειτουργικών εξόδων - η Πολιτεία παρενέβει με κάθε θετική διάθεση για την ελάφρυνση του ενοικίου των επιχειρήσεων κατά 40%. 

Θεωρούμε ωστόσο ότι το εν λόγω καλής κατεύθυνσης μέτρο, είναι μονοδιάστατης προσέγγισης και ημιτελές, αφού το ενοίκιο δεν είναι το μοναδικό λειτουργικό έξοδο μιας επιχείρησης, δεν είναι ο μοναδικός βραχνάς της. Ταυτόχρονα είναι φανερό, ότι το εν λόγω μέτρο αφαιρεί σημαντικά έσοδα από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, θίγοντας τον οικονομικά, σε υψηλό βαθμό.

Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουμε την πρόταση μας θεωρώντας, με κάθε σεβασμό, ότι προσεγγίζει το ζήτημα πιο ρεαλιστικά, πιο δίκαια και πιο ολοκληρωμένα, σε συνδυασμό πάντα με τις έννοιες της πραγματικής λειτουργίας της αγοράς και της έννοιας των λειτουργικών εξόδων μιας επιχείρησης.

Η πρόταση μας είναι συγκεκριμένη και παρακαλούμε για την προσεκτικότερη αντιμετώπιση της.

Ζητούμε την επιδότηση μιας επιχείρησης όχι μόνο επί του ενοικίου αλλά επί όλων των λειτουργικών της εξόδων (Ενοίκιο, Ρεύμα Τηλέφωνο, Νερό κλπ), ως εξής :

Κάθε επιχείρηση να επιδοτείται ανά μήνα με ποσό που ισούται με το 1/12 του συνόλου όλων των λειτουργικών της εξόδων (Ενοίκιο, Ρεύμα Τηλέφωνο, Νερό κλπ), κατά το έτος 2019. Για το μήνα Νοέμβριο και για προφανείς λόγους κάθε επιχείρηση να επιχορηγηθεί με τα ¾ του ανωτέρω ποσού.

 

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης να συμβάλλουμε στην επιτυχή αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, ώστε να προστατέψουμε και να στηρίξουμε πλέον ορθολογικά, την επιχειρηματικότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση αναμένουμε τις - επιπλέον όσων έχετε κάνει - ενέργειες σας. 

 

Με Τιμή,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ