MY KTEO

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Στερεάς Ευβοιας για τις εξελίξεις στην ΛΑΡΚΟ


Η κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει και εντείνει την αντεργατική- αντιλαϊκή της πολιτική για λογαριασμό του κεφαλαίου εν μέσω πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα την «πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος» για την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ.

Κλιμακώνοντας τον αντεργατικό σχεδιασμό για τη ΛΑΡΚΟ, η οποία τελεί υπό το καθεστώς ειδικής διαχείρισης, επιχειρεί να θέσει σε πλήρη εφαρμογή τους διαλυτικούς σχεδιασμούς για πλήρη ιδιωτικοποίηση της στρατηγικής σημασίας επιχείρησης, χωρίς να εξασφαλίζει τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της.

Από αυτή την εξέλιξη τίποτα θετικό δεν έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι, καθώς θα δεχθεί νέο πλήγμα το σύνολο των δικαιωμάτων τους, θα κινδυνέψουν οι θέσεις εργασίας τους, γεγονός που θα συμπαρασύρει στο μαρασμό τις περιοχές που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ, ενώ μεγάλες θα είναι οι συνέπειες με την υπονόμευση των  παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίες οι αναφορές του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη, που σε συνέντευξη παρουσίασε ως κατόρθωμα τη μείωση των μισθών κατά 25%.

Τώρα είναι η ώρα για τους εργαζόμενους να εντείνουν τον πολύμηνο αγώνα τους για να διασφαλιστεί η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλες οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα μόνιμων και εργολαβικών, με πρώτο σταθμό την απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η πλατιά εργατική- λαϊκή αλληλεγγύη που έχει εκφραστεί πολύμορφα στους 10 μήνες που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα, ενάντια στην πολιτική απαξίωσης και ξεπουλήματος της επιχείρησης που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση, σε συνέχεια των προηγούμενων.

Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις, μέσα στο εργατικό- λαϊκό κίνημα και τους φορείς του, μέσα και έξω από τη Βουλή, την Ευρωβουλή, το Περιφερειακό και τα Δημοτικά Συμβούλια, θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού της περιοχής, υπερασπιζόμενο τα δικαιώματα τους στη δουλειά και το μεροκάματο.