MY KTEO

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Τα προβλήματα της Νότιας Εύβοιας επεσήμανε ο Λευτέρης Ραβιόλος στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση ΚΕΔΕ - ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας


Ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος στη σημερινή του παρέμβαση στη συνεδριακή διάσκεψη της  , παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Λιβάνιου και του Γεν. Γραμματέα κ. Σταυριανουδάκη, επεσήμανε τα εξής:

Α) Ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου για τις τοποθετήσεις τους και για την απόφαση χρηματοδότησης για τη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης των δικτύων του Δήμου Καρύστου, προϋπολογισμού 3.000.000€

Β) Τόνισε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την απαράδεκτη στάση της ΔΕΗ, η οποία σε καιρό πανδημίας προχωρά στη διακοπή ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά πρέπει να σταματήσει αμέσως.  Ειδικά στο δήμο Καρύστου ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερος παραγωγούς ενέργειας η κεντρική διοίκηση αλλά και οι πάροχοι θα πρέπει να δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό.

Γ) Ενημέρωσε για τα πάγια αιτήματα της δημοτικής αρχής σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία των ΑΠΕ καθώς και έθεσε το θέμα της αύξησης των ανταποδοτικών τελών από 3% σε 5% και ζήτησε αυτή η πρόταση να υιοθετηθεί από τη ΚΕΔΕ και να γίνει συνολικό αίτημα για όλους τους δήμους που φιλοξενούν ΑΠΕ.

Δ) Μετέφερε, λόγω της πανδημίας, τη διαχρονική κραυγή αγωνίας της τοπικής μας κοινωνίας σε σχέση με την αναβάθμιση των υποδομών.

Ε) Επεσήμανε ότι ο Δήμος Καρύστου, όπως φυσικά και άλλοι δήμοι, είναι υποστελεχωμένοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξανόμενες ανάγκες όχι μόνο στις τακτικές αλλά και στις έκτακτες. Για το λόγο αυτό ζήτησε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με την ανάλογη φυσικά χρηματοδότηση.

ΣΤ) Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει άμεσα να χρηματοδοτηθεί ώστε να μπορέσει να ασκήσει μια πιο ουσιαστική κοινωνική πολιτική και να στηρίξει τους πολίτες που δοκιμάζονται και λόγω της πανδημίας. 

"Είμαστε ο πιο κοντινός θεσμός στον πολίτη και για αυτό θα πρέπει η κεντρική διοίκηση να στηρίξει τις προσπάθειες των δήμων ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην αισθανθεί μόνος" κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος.