MY KTEO

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Για το "άνοιγμα" κλινών ΜΑΦ στο Νοσοκομείο Καρύστου


Να σταματήσει ο εμπαιγμός και να παρθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

 «Έχουμε πόλεμο» λέει η Κυβέρνηση και αντί για άμεσα μέτρα ενίσχυσης Του Δημόσιου Συστήματος Υγείας συνεχίζει των εμπαιγμό του λαού.

Χθες από τη Χαλκίδα, ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας ανακοίνωσε το άνοιγμα 2 κλινών Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο Νοσοκομείο Καρύστου. Ακολούθησε ανακοίνωση της ΤΟ Καρύστου της ΝΔ που ανήγγειλε με τυμπανοκρουσίες το γεγονός κάνοντας λόγο για «τεράστιο έργο της Κυβέρνησης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Είναι πρόκληση για το λαό της Καρύστου να ονομάζεται Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας η δέσμευση ενός θαλάμου του Παθολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου και η τοποθέτηση τριών μόνιτορ. Σύμφωνα με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας για να λειτουργήσει ΜΑΦ θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον Παθολόγος, Αναισθησιολόγος, Χειρούργος και Ακτινολόγος, 2 εξειδικευμένοι νοσηλευτές ανά κλίνη, 24ωρη δυνατότητα διαγνωστικών εξετάσεων και 24ωρη αποκλειστική κάλυψη από νοσηλευτή.

Ας αφήσει λοιπόν η Κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της τις ανακοινώσεις για «άνοιγμα ΜΑΦ» γιατί από ανακοινώσεις έχουμε χορτάσει! Έχει περάσει ενάμισης χρόνος από τα εγκαίνια του αξονικού τομογράφου στην Κάρυστο, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ούτε εκείνη, ούτε η σημερινή της ΝΔ έχουν προσλάβει ακτινολόγο για να τον λειτουργήσει. Η μονάδα Τεχνητού Νεφρού όλο προχωρά «κατόπιν παρέμβασης» κάποιου Κυβερνητικού βουλευτή αλλά ακόμη να εξασφαλιστεί κρατική χρηματοδότηση. Το Νοσοκομείο βγήκε εκτός λειτουργίας πριν λίγο καιρό με μόλις ένα κρούσμα μετά από τη διαχείριση του σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (ευτυχώς το προσωπικό δείχνοντας υψηλό επαγγελματισμό και ευθύνη τηρεί απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας και δεν υπήρξε περαιτέρω διασπορά).

Τώρα να παρθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας

και ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας!

1.         Να προσληφθεί, με μόνιμες σχέσεις εργασίας, όλο το αναγκαίο προσωπικό στο Νοσοκομείο Καρύστου ώστε να ανταπεξέλθει στην πίεση που θα ασκηθεί το επόμενο διάστημα για να συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο λαό της περιοχής.

2.         Να προσληφθεί όλο το αναγκαίο και εξειδικευμένο προσωπικό για τη λειτουργία των κλινών ΜΑΦ καθώς και για τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου.

3.         Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε χώρους που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος όπως το Νοσοκομείο, ο Δήμος και τα σχολεία.

4.         Να πραγματοποιηθούν άμεσα δειγματοληπτικά τεστ στον πληθυσμό της περιοχής.

5.         Μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων με 15 μαθητές ανά τάξη, πρόσληψη εκπαιδευτικών και καθαριστριών.

Η Κυβέρνηση έχει επιλέξει να βάλει στη ζυγαριά την Υγεία του λαού πετσοκόβοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για αυτό η λαϊκή διεκδίκηση δε μπορεί να κάνει διάλλειμα, αλλά πρέπει να ενταθεί για τα αναγκαία μέτρα προστασίας, για ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, για την προάσπιση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων.

Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ