MY KTEO

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Υπόθεση Τσακανίκα: Η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι θέμα ωρών

 


Ένα βήμα πριν από την εξιχνίαση της δολοφονίας του 51χρονου επιχειρηματία και σχεδιαστή μόδας Νίκου Τσακανίκα, ο οποίος είχε βρεθεί το πρωί της 12ης Νοεμβρίου γυμνός και δεμένος σε μια καρέκλα μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή της Έξω Παναγίτσας, στη Χαλκίδα, βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», οι αξιωματικοί της ΕΛ.Α.Σ που χειρίζονται την υπόθεση έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους τις κινήσεις τουλάχιστον δύο αλλοδαπών.

Όλοι οι χώροι του σπιτιού ήταν αναστατωμένοι, δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης. Ο 51χρονος είχε ανοίξει την πόρτα στον δολοφόνο ή στους δολοφόνους του.

Ταυτοποίηση

«Το τι ακριβώς συνέβη στον Νίκο Τσακανίκα θα το μάθουμε σύντομα, μόλις έχουμε στα χέρια μας τον δολοφόνο ή τους δολοφόνους του. Εμείς αυτή τη στιγμή καλούμαστε να εξιχνιάσουμε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας… Όταν ταυτοποιηθούν και συλληφθούν αυτοί που ήταν μαζί του, τότε μπορεί να δώσουν τη δική τους εκδοχή» ανέφερε στην «Espresso» ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και πρόσθεσε: «Οι έρευνες είναι σε καλό δρόμο και η εξιχνίαση της υπόθεσης θέμα ωρών». Οι αστυνομικοί στη Χαλκίδα που χειρίζονται την υπόθεση κατάφεραν μέσα σε λίγο χρόνο να συλλέξουν υλικό από δεκάδες κάμερες, να πάρουν καταθέσεις από ανθρώπους-κλειδιά, καθώς και αποτυπώματα και γενετικό υλικό από το σπίτι και το αυτοκίνητο του θύματος. Το Ι.Χ. μάρκας Smart του 51χρονου βρέθηκε σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το σπίτι του και οι Αρχές εξετάζουν τα εξής δύο σενάρια:

Στο κάδρο

Το πρώτο είναι ο Νίκος Τσακανίκας να μετέβη με το αυτοκίνητό του στο εν λόγω σημείο, να παρέλαβε τον δολοφόνο του και έπειτα να επέστρεψαν μαζί στο σπίτι. Όταν έγινε το κακό, ο αλλοδαπός να πήρε το Smart και να πήγε πάλι στο σημείο συνάντησης για να πάρει το δικό του μεταφορικό μέσο και να διαφύγει. Το δεύτερο σενάριο είναι στο σπίτι εκτός από τον αλλοδαπό και τον Νίκο Τσακανίκα να πήγε λίγα λεπτά αργότερα και δεύτερος αλλοδαπός. Έτσι, όταν έγινε ό,τι έγινε, οι δύο δράστες να πήραν το αυτοκίνητο του 51χρονου και να διέφυγαν εγκαταλείποντάς το στο σημείο όπου βρέθηκε.

«Αυτή τη στιγμή στο κάδρο των ερευνών είναι δύο αλλοδαποί… Η συμμετοχή και των δύο στην υπόθεση και ο ρόλος που έπαιξαν εξετάζεται» κατέληξε με νόημα ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Το αποτρόπαιο έγκλημα έγκλημα αποκαλύφθηκε στις 11.20 το πρωί της 12ης Νοεμβρίου, όταν η αδελφή του 51χρονου επιχειρηματία τον βρήκε νεκρό μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή της Έξω Παναγίτσας. Ο Νίκος Τσακανίκας δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά της και έτσι πήγε μαζί με τη μητέρα τους στο σπίτι του για να δουν αν είναι καλά. Ανοίγοντας όμως την πόρτα, τις περίμενε ένα ισχυρό σοκ. Ο 51χρονος ήταν νεκρός και δεμένος σε μια καρέκλα, ενώ όλοι οι χώροι του σπιτιού ήταν αναστατωμένοι.

Πληροφορίες από «Espresso»