MY KTEO

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Εκβιάζουν του ενοικιαστές οι ιδιοκτήτες ακινήτων λόγο κορονοιού – Ή πληρώνεις κανονικό ενοίκιο ή μένεις με την οικογένεια σου στον δρόμο μετά


Σε μία κατάσταση άνισης μάχης αλλά και έντονης διαμάχης έχει εξελιχθεί η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί το θέμα των ενοικίων μέσω κορονοϊού. Η κυβέρνηση έχει βάλει με την πλάτη στον τοίχο τους ενοικιαστές ακινήτων και ειδικά αυτούς που είναι ενοικιαστές πρώτης κατοικίας και είδαν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο. Χιλιάδες ερωτήσεις, καταγγελίες και αναφορές για περιστατικά εκβιασμών ακόμα και απειλών φτάνουν στον Πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών χωρίς να μπορούν να απαντηθούν αλλά και χωρίς να δίνετε μία σαφή λύση για αυτούς και να μένουν μετέωροι στο έλεος και τις απειλές του κάθε ιδιοκτήτη.

 

Χιλιάδες οικογενειάρχες συνεπής στις υποχρεώσεις των ενοικίων που μέχρι τώρα και για πολλά χρόνια δεν είχαν αφήσει ούτε ένα ευρώ απλήρωτο στους ιδιοκτήτες τους βρέθηκαν στην θέση να πληρώσουν το 60% του ενοικίου για τον Μήνα Νοέμβριο λόγο της μείωσης των εισοδημάτων τους εδώ και 6 μήνες. Αλλά είδαν τους ιδιοκτήτες ακινήτων όχι μόνο να μην το κάνουν δεκτό παρόλο που είναι νόμος της κυβέρνησης αλλά να δέχονται και απειλές ότι μετά την λήξη του συμβολαίου θα τους ζητηθεί αύξηση 300% και 1000% σε κάποιες περιπτώσεις με την απειλή ότι ή θα τα πληρώσεις τότε ή θα φύγει και θα μείνει η οικογένειά σου στο δρόμο. Αλλιώς θα μπείς σε έξοδα μετακόμισης που δεν θα συμφέρει. Κάτω από αυτές τις απειλές των ιδιοκτητών δεκάδες ενοικιαστές υποκύπτουν στους εκβιασμούς χωρίς να υπάρχει κανένας φορέας να τους προστατεύσει σε κανένα επίπεδο.

Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψη της αυτή την ανισότητα που υπέστητε οι αδύναμες οικονομικά ομάδες και να τις προστατέψει. Πρέπει να το λάβει υπόψη της και να δημιουργήσει ένα πλαίσιο ειδικά για τους συνεπής ενοικιαστές που να μην επιτρέπει τους ιδιοκτήτες να προβούν σε καταχρηστικές αυξήσεις μετά την λήξη των συμβολαίων τους .