MY KTEO

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επικροτεί το Επιμελητήριο, στηρίζει και συνδράμει αποφασιστικά στην αναβίωση του «Δημόκριτου»


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, δια χειρός του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού κατέθεσε στον Προέδρο του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Γεροντίτη, την έμπρακτη στήριξη της στην όλη πρωτοβουλία για την ανασύσταση του «Δημόκριτου».

Ο Περιφερειάρχης στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Επιμελητηρίου Εύβοιας για την αναβίωση του «Δημόκριτου», πέραν της επικρότησης επι της πρωτοβουλίας, κατέθεσε στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, συγκεκριμένες και στοχευμένες προτάσεις, κυρίως δε, αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων της Περιφέρειας, κατά βάση το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 και το ΕΣΠΑ της επομένης Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027, με στόχο η ιστορική Τεχνική Σχολή της Χαλκίδας να ανασυσταθεί με νέους σύγχρονους όρους, για δράσεις και δομές ποιοτικής ανάπτυξης, όπως : Ερευνητικό κέντρο - Θερμοκοιτίδα νέων επιχειρήσεων - Κέντρο Δια Βίου Μάθησης - Σχολή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - Συνεδριακό κέντρο.

Την απόλυτη στήριξη τους για την πρωτοβουλία αναβίωσης του «Δημόκριτου», κατέθεσαν επίσης στην ιδία συνάντηση - που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Νοέμβριου στο Μέγαρο της Π.Ε. Εύβοιας - ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, κ Γιώργος Κελαΐδίτης και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας, κ. Ευάγγελος Κούκουζας, θέτοντας την ίδια στιγμή, τις υπηρεσίες τους στην υλοποίηση διαδικασιών που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους. 

Σε δήλωση του  κ. Σπανού ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα σταθεί όπως πάντα δίπλα στο Επιμελητήριο, συμμετέχοντας όχι μόνο στο σχεδιασμό αλλά και συνδράμοντας καίρια στην υλοποίηση, ο κ. Γεροντίτης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του και κατέθεσε την βεβαιότητα του, ότι με την ανασύσταση της η Σχολή, θα σημάνει μια νέα χρυσή εποχή δημιουργίας μιας σύγχρονης γενιάς άριστα καταρτισμένων επαγγελματιών και ταυτόχρονα θα προσδώσει υψηλή προστιθέμενη αξία στην Χαλκίδα, στο Νομό και στο τοπικό επιχειρηματικό περιβάλλον.