MY KTEO

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Ο Βασίλης Κικίλιας από τη Χαλκίδα: «Ανοίξαμε νέες ΜΕΘ και προσλάβαμε μόνιμους ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό»



Για ακόμα μια φορά, σήμερα το πρωί από τη Χαλκίδα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε έκκληση σε όλους με βάση τη σοβαρότητα της πανδημίας και την τεράστια κρίση στη δημόσια υγεία οι πολίτες να προσέχουν τους υγειονομικούς κανόνες, να προσέχουν τις ευπαθείς ομάδες και ο ένας τον άλλο. Μόλις χθες το απόγευμα έγινε γνωστό ότι σήμερα το πρωί ο Υπουργός θα πραγματοποιούσε επίσκεψη στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Παρόλα αυτά δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βρέθηκαν στο Νοσοκομείο και μαζί με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη, τον υποδέχτηκαν. Ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας Γιώργος Χαλιώτης, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας Δημήτρης Αναγνώστου, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ψαχνών Νίκος Δήμου, καθώς και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Εύβοιας Πέτρος Ποδάρας, έδωσαν το παρών και τον συνόδευσαν στην επίσκεψή του.

Βασίλης Κικίλιας: Ανοίξαμε νέες ΜΕΘ και ΜΑΦ, προσλάβαμε μόνιμους ιατρούς για τη ΜΕΘ και νοσηλευτικό προσωπικό 

Ο Υπουργός δεν επισκέφθηκε καμία άλλη κλινική ή  πτέρυγα του Νοσοκομείου παρά μόνο τις ΜΕΘ και ΜΑΦ και ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του εξέφρασε την ικανοποίησή του απ΄οτη λειτουργία τους. «Το νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας είναι ένα Νοσοκομείο «κόσμημα». Ανοίξαμε νέες ΜΕΘ και ΜΑΦ, προσλάβαμε μόνιμους ιατρούς για τη ΜΕΘ και νοσηλευτικό προσωπικό και υποστηρίζουμε πλέον ως μία Υγειονομική Περιφέρεια όλη τη χώρα, με αλληλεγγύη, αλληλοϋποστήριξη και με αυτοθυσία. Επίσης, στο Νοσοκομείο Καρύστου ανοίξαμε δύο κλίνες ΜΑΦ. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους ανθρώπους της Υγείας για όλη αυτή την προσπάθεια» είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός και ευχαρίστησε για τη συμβολή και τη βοήθεια τους ώστε να λυθούν κάποια θέματα και να λειτουργήσει το Νοσοκομείο, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Ελένη Βάκα, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη, τον Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτη Σερέτη και την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Επίσης ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε την τεράστια πίεση που δέχεται το Ε.Σ.Υ. και πώς έχει διασπαρεί ο ιός στη Β. Ελλάδα και πώς επεκτείνεται παντού.  Για αυτό και ζήτησε την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από όλους. «Πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη και να στηρίξουμε τους συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη. Κάνω έκκληση σε όλους να προσέχουμε τους υγειονομικούς κανόνες, να προσέχουμε ο ένας τον άλλο, να προσέχουμε τις ευπαθείς ομάδες, να μπορέσουν οι νεότεροι να μείνουν αυτή την εποχή μακριά από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Εν δυνάμει όλοι να σκέφτονται ότι είναι φορείς του ιού, να φοράνε μάσκα για να προστατεύουν και την οικογένειά τους» είπε ο Υπουργός και κατέληξε «Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος είναι κουρασμένος, αγχωμένος, υπάρχει αβεβαιότητα και στεναχώρια. Όσο πιο σωστά τηρήσουμε τα μέτρα, πιστεύω ότι τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από το lockdown και θα μπορέσουμε να κάνουμε, τηρουμένων των αναλογιών, πιο φυσιολογικά τις γιορτές των Χριστουγέννων που έρχονται». 

Τι δήλωσαν Φάνης Σπανός και Έλενα Βάκα

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Φάνη Σπανού και της Έλενας Βάκα. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι έχουμε όλοι την ευθύνη να μην γεμίσουμε τα Νοσοκομεία. «Η κατάσταση επιβάλλει ο Υπουργός Υγείας να βρίσκεται παντού. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα επισκέφθηκε και είδε τις νέες ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χαλκίδας, που βρίσκονται πλέον στη διάθεση  του ΕΣΥ και που θα συμβάλλουν στην προσπάθεια να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από την κρίση της πανδημίας» είπε επίσης ο Φάνης Σπανός.

Από την άλλη η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, τόνισε το Νοσοκομείο Χαλκίδας συμμετέχει στη μάχη κατά του κορωνοϊού και είναι στη διάθεση όλης της Ελλάδας. Επίσης επεσήμανε ότι  το μείζων είναι να στελεχωθεί και κατάλληλα σε ανθρώπινο προσωπικό, ενώ υπογράμμισε και την άριστη συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης του Νοσοκομείου, ώστε τα οποιαδήποτε προβλήματα να λύνονται άμεσα.