Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες με κοτόπουλο ογκρατέν

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες με κοτόπουλο ογκρατέν


Υλικά Συνταγής:
6 πατάτες βρασμένες κομμένες σε φέτες
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου βρασμένα και ψιλοκομμένα
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
500 γραμ. φρέσκο γάλα
2 κ.σ. αλεύρι γεμάτες
1 κ.σ. βούτυρο
2 κρόκους αυγών χτυπημένους
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Για το κοτόπουλο ογκρατέν, βάζουμε πρώτα σε κατσαρόλα το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για 7΄-8΄ μέχρι να δέσει το μείγμα. Όταν πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τους κρόκους και με γρήγορες κινήσεις συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν στην κρέμα.

Σε τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο ή βουτυρωμένο στρώνουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, να μισοκαλύπτει η μία την άλλη. Ενδιάμεσα απλώνουμε το κοτόπουλο και το καλύπτουμε με μία ακόμη στρώση πατάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα.

Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς C για 35΄ – 40΄, έως ότου το φαγητό ροδίσει σχηματίζοντας κρούστα.


argiro.gr