MY KTEO

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

“Η οργανωμένη Πολιτεία να βρεθεί στο πλευρό των κατοίκων της Χερσονήσου Ηρακλείου που δοκιμάζονται”


Διαδοχικές τηλεφωνικές επαφές με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Σέγκο είχε το πρωί της Τρίτης 10/11 ο αναπλ. τομεάρχης Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μίλτος Χατζηγιαννάκης, ώστε να έχει μια πρώτη άμεση ενημέρωση για τα προβλήματα και τις ζημιές που έχουν προκαλέσει στην Κρήτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών.

Ακολούθησε τηλεδιάσκεψη, στην οποία εκτός του Μ. Χατζηγιαννάκη συμμετείχαν ο τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης και οι βουλευτές Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, προκειμένου να υπάρξει μια αρχική εκτίμηση της κατάστασης. Μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης εκδόθηκε η ακόλουθη κοινή ανακοίνωση:

Για μία ακόμα φορά μια έντονη κακοκαιρία, σε συνδυασμό με την απουσία στοιχειωδών υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, αφήνει πίσω της στη Χερσόνησο εκτεταμένες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, κατοικίες και επιχειρήσεις. Εκείνο που προέχει αυτές τις ώρες είναι να διασφαλιστεί πως δεν θα κινδυνέψει ανθρώπινη ζωή και πως ο απεγκλωβισμός των κατοίκων που έχουν αποκλειστεί μέσα σε σπίτια λόγω του νερού, της λάσπης και των φερτών υλικών θα ολοκληρωθεί ομαλά.

Όταν με το καλό εξασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ανθρώπινης απώλειας θα πρέπει να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών, γρήγορη καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους των οποίων οι κατοικίες και οι επιχειρήσεις επλήγησαν, καθώς και γενναία οικονομική ενίσχυση των Δήμων που χτυπήθηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία, προκειμένου να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των καταστροφών.