MY KTEO

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Τι γράφουν στις επιστολές ανεξαρτητοποίησης τους


Τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του Νίκου Γουρνή στο δήμο Ερέτριας. Πρόκειται για τους  Αντώνη Τερζάκη ,Βαγγέλη Τσώκου, Ηλία Δασκαλάκη και Ιωάννη Κουμπιά. Διαβάστε στο eviatop  τι λένε και οι 4 στις επιστολές ανεξαρτητοποιήσεις τους .

Η με αριθ. 11095/23.11.2020 αίτηση του κ. Ηλία Δασκαλάκη:

«Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε ΔΣ, Κύριοι συνάδελφοι δημοτικού σύμβουλοι.

Με την παρούσα επιστολή καταθέτω δήλωση ανεξαρτητοποίησης από τον συνδυασμό ένας Δήμος ένα Μέλλον με τον οποίο αναδείχθηκα δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές 26 Μαίου 2019.

Ο χαρακτήρας μου η ιδεολογία μου και συνείδησή μου δεν ταυτίζεται με τον τρόπο προσέγγισης των σοβαρών θεμάτων που ταλανίζουν την πόλη μας από τον επικεφαλής της παράταξης Νίκο Γουρνή.

Η αλλαγή του χαρακτήρα πριν και μετά από την εκλογική αναμέτρηση μου προκάλεσε μεγάλη ανησυχία.

Η συμπεριφορά και οι επιθέσεις του σε όποιον διαφωνούσε μαζί, οι απειλές για διαγραφή από το συνδυασμό και η λανθασμένη τις περισσότερες φορές αντιπολιτευτική τακτική με έφερε απέναντι.

Η εντύπωση ότι ο συνδυασμός είναι ιδιοκτησία του και ότι οι σύμβουλοι είναι υποχρεωμένοι απέναντί του είναι πολλοί από τους λόγους που μαζί με τις τελευταίες εξελίξεις που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία με οδηγούν στην ανεξαρτητοποίησή μου.

Είναι μεγάλη τιμή για εμένα η εντολή των συμπολιτών μου να υπηρετήσω τα συμφέροντα του Δήμου μας από την θέση του δημοτικού συμβούλου για να κάνουμε τον Δήμο μας καλύτερο.

Δηλώνων λοιπόν ότι από την θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω τις απόψεις μου και θα στηρίζω ιδέες και δράσεις προς την σωστή κατεύθυνση. Θα κάνω αντιπολίτευση μόνο για το καλό του τόπου μας και θα καταθέτω προτάσεις για να κάνουμε τον Δήμο μας καλύτερο, το οφείλω σε όλους τους συνδημότες μου που υπερασπίζομαι καθημερινά και μόνο.

Δηλώνω λοιπόν ότι αποχωρώ από την παράταξη ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ και παραμένω ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ερέτριας, Ηλίας Δασκαλάκης».

Η με αριθ. 11098/23.11.2020 αίτηση του κ. Ιωάννη Κουμπιά:

«Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε ΔΣ, Αγαπητοί συνάδελφοι δημοτικού σύμβουλοι.

Με την επιστολή μου αυτή δηλώνω των ανεξαρτητοποίηση μου από τον συνδυασμό ένας Δήμος ένα Μέλλον.

Πέρασαν δεκατέσσερις μήνες χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως σχέση με τον Αρχηγό της παράταξης αλλά και καμία ενημέρωση για τα θέματα του Δήμου Ερέτριας.

Μετά από υπομονή και πολύ σκέψη σήμερα δηλώνων την ανεξαρτητοποίησή μου από τον συνδυασμό και παραμένω ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Ζούμε σε μία τοπική κοινωνία που θέλω να σας κοιτάζω στα μάτι και σε αυτήν την κοινωνία θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας.

Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ερέτριας, Ιωάννης Κουμπιάς».

Α.Δ.Σ. 108/2020 Σελίδα 3 από 5

. Η με αριθ. 11100/23.11.2020 αίτηση του κ. Ευάγγελου Τσώκου:

«Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε ΔΣ, Αγαπητοί συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Με την παρούσα επιστολή καταθέτω δήλωση ανεξαρτητοποίησης μου από τη Δημοτική παράταξη ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ με την οποία αναδείχθηκα σ’ αυτή δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαίου του έτους 2019 στο Δήμο Ερέτριας.

Στην απόφασή μου αυτή δεν κατέληξα αβασάνιστα. Πιστεύω, όμως, ότι οι αξίες οδηγούν τις προτεραιότητες.

Η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να στηρίξω πολιτικές επιλογές αντίθετες με το όραμά μου για το Δήμο. Δηλώνω με λύπη ότι οι προεκλογικές μας υποσχέσεις ως παράταξη όχι μόνο παραμένουν ανεκπλήρωτες, αλλά και έχουν αθετηθεί, όπως η έννοια της δημιουργικής και γόνιμης αντιπολίτευσης.

Με αίσθημα ευθύνης παραδίδω την θέση του Αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου ως ένδειξη συμπαράστασης στην τοπική κοινωνία για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και δηλώνω ότι δεν θα με κρατήσει καμία καρέκλα καθηλωμένο όταν ενέργειες που αφορούν τον Δήμο με βρίσκουν αντίθετο.

Ήταν μεγάλη τιμή για μένα η εντολή των συμπολιτών μου να υπηρετήσω τα συμφέροντα της πόλης από τη θέση του Αντιπροέδρου Δημοτικού Συμβουλίου για να προσπαθήσω με την δική μου συμβολή να γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο χώρος διαλόγου και σύνθεσης απόψεων για μείζονος σημασίας ζητήματα της πόλης.

Κάνω λοιπόν σαφές ότι από τη θέση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω δημόσια τους συλλογισμούς μου προς την σωστή κατεύθυνση, να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτω προτάσεις και να προσπαθώ για το καλό του Δήμου και τα συμφέροντα των δημοτών.

Το οφείλω σε όλους τους συνδημότες μας… Σε αυτούς λογοδοτώ για να μπορώ να τους κοιτάω στα μάτια.

Έτσι, σήμερα ενώπιον του σώματος, δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Με αίσθημα ευθύνης, Βαγγέλης Τσώκος, Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερέτριας.»

Η με αριθ. 11167/23.11.2020 αίτηση του κ. Αντωνίου Τερζάκη:

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, αξιότιμοι κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι,

με το παρόν υπόμνημα σας γνωστοποιώ την αποχώρησή μου από τον συνδυασμό ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ – ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ, με τον οποίον εξελέγην δημοτικός σύμβουλος κατά την τελευταία εκλογική διαδικασία και σας δηλώνων ότι εφ’ εξής θα ασκώ τα καθήκοντά μου ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Επίσης σας δηλώνω την παραίτησή μου από τις Επιτροπές στις οποίες έχω οριστεί μέλος και παρακαλώ όπως πράξετε τα δέοντα προς αντικατάστασή μου.

Με τιμή, Αντώνιος Θεοδ. Τερζάκης».