MY KTEO

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Ο Δήμος Χαλκιδέων για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού


Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, αποτελεί αφορμή υπενθύμισης της ευθύνης που έχουμε όλοι, για την προάσπιση και προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στην ασφαλή επιβίωση, ανάπτυξη και συμμετοχή. Ο Δήμος Χαλκιδέων, με στόχο την ενίσχυση της δημιουργικότητας, της συμμετοχής και της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών, καταβάλλει συνεχώς προσπάθειες για τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών σε υποδομές, ώστε τα παιδιά να απολαμβάνουν με ασφάλεια όλες τις απαραίτητες δραστηριότητες. Ειδικότερα:

         Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π μεΑ)

Μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.) λειτουργούν, με αυξανόμενο αριθμό παιδιών, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ μεΑ, όπου καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί προσφέρουν τη δυνατότητα στα παιδιά να γεμίζουν τον ελεύθερό τους χρόνο, με ποιοτικές και δημιουργικές δραστηριότητες, που ωφελούν την ανάπτυξη και την κοινωνικοποίησή τους, ανακουφίζοντας συγχρόνως τους εργαζόμενους γονείς. Γίνονται προσπάθειες, ώστε να εντάσσονται όλο και περισσότερες δραστηριότητες και να κρατείται αμείωτο το ενδιαφέρον τους.

         Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί

Στον Δήμο Χαλκιδέων λειτουργούν 8 Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, με κύριο στόχο την πνευματική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών και την προετοιμασία για ομαλή μετάβαση στην μεγαλύτερη βαθμίδα του Νηπιαγωγείου. Από τα συνεργεία του Δήμου Χαλκιδέων, πραγματοποιούνται συνεχώς παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση ασφαλών υποδομών και αύλειων χώρων των Παιδικών Σταθμών.

         Παιδικές Χαρές

Με στόχο τη δημιουργίας ασφαλούς περιβάλλοντος για παιχνίδι:

         έχουν, μέχρι στιγμής, υλοποιηθεί επισκευές και συντηρήσεις στον εξοπλισμό 60 υφιστάμενων παιδικών χαρών

         έχουν κατασκευαστεί εκ νέου 7 καινούριες παιδικές χαρές

         προγραμματίζονται και κατασκευάζονται επιπλέον 10 καινούριες παιδικές χαρές, μέσω του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”

Όλες οι παιδικές χαρές έχουν λάβει πιστοποίησης και πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές.