MY KTEO

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Καραβάς: Θεωρούμε απαράδεκτο αυτόν τον σχεδιασμό που δρομολογείται

 


Μπάμπης Καραβάς (δημοτικός σύμβουλος Ερέτριας): Συμμετείχα την Παρασκευή 30/10 στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ερέτριας όπου και ενημερώθηκα από τον κύριο Δήμαρχο για την έλευση περίπου 250 προσφύγων/μεταναστών σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής μας. Στην σύσκεψη παρουσία και των υπολοίπων αρχηγών των παρατάξεων επεσήμανα και εγώ με την σειρά μου την πλήρη αντίθεσή μου με αυτήν την εξέλιξη. Ο Δήμος της Ερέτριας όπως πολλάκις έχει τονιστεί έχει αναλάβει και έχει σηκώσει το μερίδιό της ευθύνης του σε αυτήν την ανθρωπιστική κρίση φιλοξενώντας σε ξενοδοχεία της περιοχής μας (Αμάρυνθο) περίπου 350 πρόσφυγες/ μετανάστες.

Σε έναν Δήμο με ελλειπή αστυνόμευση, με παντελή έλλειψη οποιασδήποτε υγειονομικής, προνοιακής και κοινωνικής δομής, σε έναν Δήμο που θα όφειλαν διαχρονικά οι διοικούντες να έχουν επενδύσει στην πολιτιστική, τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας προβάλλοντας την ιστορία μας, στο φυσικό μας πλούτο και φυσικά τους ανθρώπους της.. Θεωρούμε απαράδεκτο αυτόν τον σχεδιασμό που δρομολογείται.
Δηλώνουμε «παρών» σε όλες τις προτάσεις- ενέργειές που συνάδουν με τον σεβασμό στο ήθος ,τον πολιτισμό και την ιστορία συνολικά του ΔΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και ευχόμαστε ο σχεδιασμός αυτός να αποτραπεί.Με σωστές ενέργειες και στοχευμένες παρεμβάσεις από το σύνολο του πολιτικού και θεσμικού κόσμου του Δήμου μας και του Νομού μας μπορει να αποτραπει!!!
Ελπίζουμε, τέλος, να ξεκινήσει επιτέλους μια Σοβαρή ,Ουσιαστική, Θεσμική συζήτηση για την Οικονομική Αναγέννηση της περιοχής μας έχοντας ως κορωνίδα Τον Τουρισμό, Τον Πολιτισμό ,τον Φυσικό μας πλούτο και τον Πρωτογενή Τομέα γιατί διαφορετικά πολύ φοβάμαι πως θα κληθούμε στο μέλλον να διαχειριστούμε και άλλες τέτοιες παρόμοιες καταστάσεις...