MY KTEO

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Στη Βουλή τα Αιτήματα Επιτροπής Κατοίκων Δ.Ε. Ληλαντίων Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας


Ερώτηση έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με Αριθμό Πρωτοκόλλου 1670/11-11-2020 σχετικά με το θέμα  «Αιτήματα Επιτροπής Κατοίκων Δ.Ε. Ληλαντίων Δήμου ΧαλκιδέωνΕυβοίας» .

Του:     Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Αιτήματα Επιτροπής Κατοίκων Δ.Ε. Ληλαντίων Δήμου Χαλκιδέων-

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με πληροφορίες που μας μετέφεραν κάτοικοι της Δ.Ε. Ληλαντίων, καθώς και με τοπικά δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου, πρόσφατα, συναντήθηκε τοπική Επιτροπή των Κατοίκων Ληλαντίων, του Δήμου Χαλκιδέων-Ευβοίας με τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες, προκείμενου να τους εκθέσουν τα κάτωθι ζητήματα: α) καταβολή των υπολοίπων ποσών αποζημίωσης, μετά τα ήδη καταβληθέντα, 2,5 μήνες μετά από τη θεομηνία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας (εκτάκτου επιδόματος και επιδόματος οικοσκευής), β) απαλλαγή όλων των διαπιστωμένων πληγέντων από τις πληρωμές ΕΝΦΙΑ και άλλων φορολογικών υποχρεώσεων σε εύρος «παγώματος» 6 κατοπινών μηνών, γ) απαλλαγή πληγέντων από Δημοτικά τέλη λογαριασμού ρεύματος, όσο διάστημα βρίσκεται ο Δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, συμπεριλαμβάνοντας εκτός των ιδιοκτητών των πληγεισών κατοικιών, τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους από το μητρώο του ΕΛΓΑ, καθώς και των πληγεισών επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες στο ΓΕΜΗ της αρμόδιας Περιφέρειας και ε) αποκατάσταση ζημιών του οδικού δικτύου με λελογισμένη αξιοποίηση των ποσών που έλαβε ο Δήμος Χαλκιδαίων.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να επισπεύσετε τις διαδικασίες και ενέργειες σας, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα ανωτέρω αιτήματα της Επιτροπής Κατοίκων της Δ.Ε. Ληλαντίων χωρίς περαιτέρω κωλυσιεργίες και ολιγωρίες, τα οποία αφορούν και σε ταυτόσημα αιτήματα των πληγέντων του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ