MY KTEO

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Εργαζόμενοι στις φυλακές: Η πολιτική της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, άγνωστη σε εμάς τους εργαζόμενους, απέτυχε


Η Ομοσπονδία μας έχει εξ αρχής προτείνει ένα πλέγμα μέτρων για την αντιμετώπιση του ιού στις Φυλακές. Ζητήσαμε αντιγριπικούς εμβολιασμούς που ήδη θα έπρεπε να είχαν γίνει μαζικά και οργανωμένα σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης. Ζητήσαμε να διαχωριστούν οι ασθενείς κρατούμενοι και οι κρατούμενοι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ζητήσαμε να γίνονται σε εβδομαδιαία βάση και σε κάθε κρούσμα τεστ ανίχνευσης σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλους τους κρατούμενους.

Ζητήσαμε να εφοδιαστούν όλα τα ιατρεία των φυλακών με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και να γίνουν προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Ζητήσαμε μέσα προστασίας όπως αυτά προβλέπονται στην οικεία νομοθεσία.

Ζητήσαμε να ανακληθεί το έγγραφο της κας Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής περί των ειδικών αδειών σε ευπαθείς υπαλλήλους με σοβαρά νοσήματα.

Ζητήσαμε να εξεταστεί με σοβαρότητα το ενδεχόμενο έκτακτων μέτρων αποσυμφόρησης. Ζητήσαμε από την πολιτική μας ηγεσία τα μέτρα, ο σχεδιασμός και η αντιμετώπιση της πανδημίας στις Φυλακές να αποτελέσουν αντικείμενο διαρκούς σχεδιασμού από τους ειδικούς λοιμωξιολόγους του Υπουργείου Υγείας και με συνεργασία όλων και όχι αποσπασματικών μέτρων, ιδιαίτερων γραφείων και μονομελών οργάνων.

Ζητήσαμε να σταματήσουν οι πειραματισμοί, οι δοκησισοφίες και οι διωγμοί.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε.

Η πολιτική της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, άγνωστη σε εμάς τους εργαζόμενους, απέτυχε.

 

Απόδειξη δεν είναι μόνο η έξαρση των κρουσμάτων covidστην Θεσσαλονίκη και στις υπόλοιπες φυλακές, αλλά η ανάγκηυπερπροβολής των ευρημάτων των ερευνών που γίνονται σε κάθε φυλακή και που πάντα άλλωστε γίνονταν.

 

Απόδειξη αποτυχίας της πολιτικής είναι η αποσυμφόρηση κρατουμένων που δεν έγινε ποτέ, παρά τις διαβεβαιώσεις που δίνονταν κατά τις επισκέψεις στις φυλακές ή η αποτυχία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού 6Κ/2018 και η παράταση των συμβάσεων παρά τις υποσχέσεις πως το πρόβλημα αυτό ήταν ήδη λυμένο.