MY KTEO

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Αποστόλου: Μια φωτογραφία, προάγγελος δεινών σε συνοικία της Χαλκίδας-Τι απαντάει η Δήμαρχος Χαλκιδέων



Σε καταγγελία για το σημείο που καταλήγει αγωγός αποχέτευσης του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου και συγκεκριμένα αναφέρει: "Η Εύβοια έζησε μια τραγωδία εξαιτίας της πλήρους έλλειψης έργων πρόληψης και ορθολογικής διαχείρισης των υδάτων της. Οκτώ συνάνθρωποί μας χάθηκαν, υποδομές και δίκτυα εξαφανίστηκαν, περιουσίες και κόποι μιας ζωής θάφτηκαν στη λάσπη.

Aυτό δυστυχώς δεν έγινε μάθημα, δεν αποτέλεσε στοιχείο ευαισθησίας για την τοπική και περιφερειακή, αλλά και την κυβερνητική διοίκηση.

 Στη φωτογραφία απεικονίζεται χαρακτηριστικά:

Η κατάληξη του αγωγού της αποχέτευσης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Είκοσι οικογένειες, που τα σπίτια τους είναι λίγα μέτρα πιο κάτω από την κατάληξη του αγωγού, πνίγονται ήδη στα νερά. Ο Δήμος Χαλκιδέων αντιμετωπίζει το πρόβλημα με πρωτοφανή αδιαφορία.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι, αν αύριο εμφανιστούν έντονα καιρικά φαινόμενα τι θα γίνει; Οι άνθρωποι θα θαφτούν στη λάσπη."|

Το Eviatop επικοινώνησε με τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα για το θέμα, η οποία δήλωσε τα ακόλουθα:


"Η κατάληξη του αγωγού ομβρίων  του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας καταδεικνύει ένα ακόμα περιστατικό ελλιπούς μελέτης και ως εκ τούτου ελλιπούς έργου.

Το πρόβλημα το κληρονομήσαμε, το γνωρίζουμε και ήδη εκπονούμε μελέτη για την όδευση του αγωγού και τη διασύνδεσή του με τον κεντρικό αγωγό της οδού Στύρων. Με δεδομένο ότι ο αγωγός θα διέλθει μέσα από ιδιοκτησίες, είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο.

Έχουμε ήδη απευθυνθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη χρηματοδότηση του έργου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μελέτης αυτού."