MY KTEO

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Επεκτείνεται το έκτακτο επίδομα σε γιατρούς και οδοντιάτρους


Την επέκταση του έκτακτου επιδόματος που θα καταβληθεί σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους, σε γιατρούς, οδοντιάτρους, δικαστικούς επιμελητές και γεωτεχνικούς, γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας, σημειώνοντας ότι για τους νοσοκομειακούς, δεν προβλέπεται κάποιο κονδύλι στον προϋπολογισμό.

Μιλώντας στο Mega ο Γιάννης Βρούτσης υπενθύμισε ότι το επίδομα θα καταβληθεί σε όσους είναι σε αναστολή και τον Δεκέμβριο. Αναφέρθηκε και στις εκκρεμείς συντάξεις υποστηρίζοντας πως στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2021 να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες εκκρεμείς συντάξεις, ενώ τέλος Νοέμβρη θα καταβληθεί και η αύξηση των προσωρινών συντάξεων.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, μέχρι στιγμής τα αναδρομικά των συνταξιούχων καταβλήθηκαν ομαλά και χωρίς λάθη. Σε αυτή την κατηγορία υπήρχε η εκκρεμότητα για 172.222 περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων που έπρεπε με κληρονομικό δικαίωμα να το πάρουν οι δικαιούχοι. Η διαδικασία έχει πλέον ολοκληρωθεί και η πλατφόρμα είναι σε λειτουργία. Δε χρειάζεται αυτοπρόσωπη παρουσία για την αίτηση και επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η πληρωμή να γίνει μέχρι τέλος του χρόνου.

Σχετικά με το δώρο Χριστουγέννων, τόνισε πως θα καταβληθεί στην ώρα του, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου. «Οι επιχειρήσεις θα καταβάλουν αυτό που τους αναλογεί και μέχρι τέλος του χρόνου θα κα βληθεί από το κράτος στους εργαζομένους για το κομμάτι του δώρου που αντιστοιχεί στις αναστολές», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, για το επίδομα των 400 ευρώ υποστήριξε πως θα το λάβουν οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, το οποίο θα καλύψει τις ευάλωτες ομάδες που είναι στα όρια της φτώχειας

Τέλος επανέλαβε ότι τα όρια συνταξιοδότησης θα παραμένουν αναλλοίωτα και οι συντάξεις είναι απόλυτα διασφαλισμένες μέχρι το 2070.