MY KTEO

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών Χαλκίδας συμμετέχουν στην αυριανή απεργία

 


Η ομοσπονδία μας, ως πλήρες μέλος της Α. .Ε. .Υ., συμμετέχει στη 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία που έχει κηρύξει η τριτοβάθμια συνδικαλιστική της οργάνωση, για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020. Προσωπικό ασφαλείας της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης σ’ όλα τα καταστήματα κράτησης της χώρας, ορίζεται το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω της ελλείψεως προσωπικού και της πληθώρας των κρατουμένων δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο.

 Την ημέρα της απεργίας, ΔΕΝ θα εκτελεστεί :

 

           Καμία μεταγωγή κρατουμένων στα δικαστήρια, εκτός των περιπτώσεων παρέλευσης 12μήνου ή 18μήνου

 

           Καμία προγραμματισμένη μεταγωγή στα νοσοκομεία, εκτός των περιπτώσεων που διακυβεύεται η υγεία των κρατουμένων και συνοδεύεται με ασθενοφόρο

           Δεν θα επιτραπούν επισκεπτήρια στα νοσηλευτήρια φρούρησης των κρατουμένων και το προσωπικό ασφαλείας θα διατεθεί αποκλειστικά για την φρούρηση των νοσηλευομένων κρατουμένων και των καταστημάτων κράτησης.

 

           Δεν θα συμμετέχουμε σε συγκεντρώσεις προσωπικού.

 

           Δεν θα επιτραπούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων & συνηγόρων στα Καταστήματα Κράτησης όπου τη φύλαξη των εξωτερικών θυρωρείων έχει αναλάβει η Εξωτερική Φρουρά

 

           Τέλος, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).

 

Οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις οφείλουν με ενέργειές τους να ενημερώσουν τις κατά τόπους Δικαστικές, Εισαγγελικές & Αστυνομικές αρχές, καθώς και τους Δικηγορικούς Συλλόγους.