MY KTEO

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Το συνηθίζουν...


«Μετά βαΐων και κλάδων» κατέφθασε στο νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για να ανακοινώσει τι; Το αυτονόητο κι αυτό που έπρεπε να έχει γίνει πριν μήνες κι όχι στο «και πέντε». Ότι άνοιξαν νέες ΜΕΘ και προσλήφθηκαν μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Βέβαια ακολουθώντας την προσφιλή κυβερνητική τακτική δεν ανακοίνωσε νούμερα. Πόσες ΜΕΘ και ΜΑΦ είναι σε πλήρη ετοιμότητα αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, πόσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έγιναν και ποιες ειδικότητες δεν μπήκε στον κόπο να μας πει. Κι όπως έκρινε τι δεν θα μας πει, έτσι έκρινε και ποιοι θα έχουν πλήρη πρόσβαση στην επίσκεψή του και ποιοι όχι. Αφού με συνοπτικές διαδικασίες απέκλεισε το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που βρίσκονταν εκεί κι επέλεξε ένα για να έχει πλάνα από την επίσκεψή του εντός των ΜΕΘ. 

Αν ήταν η πρώτη φορά και δεδομένης της κατάστασης, ίσως πέρναγε στα ψιλά. Το συνηθίζουν όμως, από τότε που ήταν αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία να συμπεριφέρονται στα Μέσα Ενημέρωσης της επαρχίας σαν να είναι ο φτωχός συγγενής. Φάνηκε που θα πήγαινε το πράγμα από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, την περίοδο που ήταν ακόμα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην πόλη της Χαλκίδας, όταν συναντήθηκε με νέους επιχειρηματίες της Εύβοιας. Απέκλεισε όλα τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης με τους άντρες της ασφάλειάς του να συμπεριφέρονται σαν μπράβοι με σπρωξίματα και άγριες ματιές. Και το ίδιο μοτίβο συνεχίζεται και τώρα. Δεν πάει πολύς καιρός, μόλις πριν τρεις μήνες, που στην επίσκεψή του στην Χαλκίδα με αφορμή της καταστροφικές πλημμύρες της 9ης Αυγούστου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως Πρωθυπουργός πια, αποφάσισε και πάλι να αφήσει έξω από τη σύσκεψη τα ΜΜΕ της Εύβοιας με το συνεργείο της ΕΡΤ να συμπεριφέρεται  ως εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, υποτιμώντας με ύφος χιλίων καρδιναλίων τους ντόπιους δημοσιογράφους. 

Το κάθε περιστατικό από τα παραπάνω από μόνο του, ίσως δεν μαρτυρά τίποτα. Όταν όμως μια συμπεριφορά επαναλαμβάνεται στέλνει συγκεκριμένο μήνυμα. Το οποίο πρέπει να πούμε ότι ελήφθη και αξιολογήθηκε όπως του έπρεπε. Γιατί και ο φτωχός συγγενής έχει φωνή, καμιά φορά πιο ηχηρή και ουσιαστική… Ας μην υποτιμάται λοιπόν… Εν κατακλείδι, αν οι κυβερνητικοί συμπεριφέρονται έτσι στα επαρχιακά ΜΜΕ, μπορεί κανείς να φανταστεί σε τι υπόληψη έχουν και τους κατοίκους της επαρχίας, οι οποίοι επιλέγουν κατά κανόνα να ενημερώνονται από αυτά για το τι συμβαίνει στον τόπο τους.