MY KTEO

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Κατσούλης: Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας είχε προφανώς άκρως επικοινωνιακό σκοπό

 


Η χθεσινή επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας είχε προφανώς  άκρως επικοινωνιακό σκοπό προκειμένου να προκαταληφθεί η τοπική κοινή γνώμη από τις αρνητικές συνέπειες των επιλογών της Κυβέρνησης. Το Νοσοκομείο της Χαλκίδας μετατρέπεται σε υπερτοπικό COVID  Νοσοκομείο χωρίς να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του για τα υπόλοιπα νοσήματα. Αλλά και χωρίς να ειπωθεί κουβέντα για την στελέχωσή του όπως και των λοιπών δομών υγείας του Νομού, πλην των δύο ΜΑΦ στην Κάρυστο για την οποία έσπευσε να πανηγυρίσει η τοπική κομματική οργάνωση. Δυστυχώς η έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού φέρνει αρνητικά αποτελέσματα. Οι προτάσεις που και πρόσφατα κατατέθηκαν από την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής στην Βουλή φαίνεται ότι δεν είναι αποδεχτές από την Κυβέρνηση. Αυτές όμως αποτελούν τους άξονες του αποτελεσματικού σχεδίου που έχει ανάγκη η χώρα αυτή την δύσκολη στιγμή. Την σημαντικότητα της  ενεργοποίησης των δικτύων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τόσο για εξετάσεις στις δομές της, όσο και για παρακολούθηση των ασθενών που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό ή νοσηλεία, με την ανάπτυξη ενός ισχυρού  δικτύου των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων μπορεί  κανείς να την αναλογιστεί εάν την αναγάγει σε τοπικό επίπεδο στο Νομό μας.

 Αύξηση του αριθμού των τεστ. Συνεχή δειγματοληπτικά τεστ για να ερευνηθεί η διασπορά σε κάθε περιοχή. Αγορά μηχανημάτων επεξεργασίας για την επιτάχυνση τους.

Το κόστος της επιδημίας είναι τεράστιο σε σχέση με το κόστος των μηχανημάτων ταχείας επεξεργασίας μοριακών test (Robot).

·  Εβδομαδιαία τεστ σε υγειονομικούς, γηροκομεία,  κέντρα φιλοξενίας προσφύγων,

· Διατίμηση των τεστ και κάλυψη του κόστους από τον ΕΟΠΥΥ.

Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δημιουργία σε κάθε Περιφέρεια Ιατρικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας-Κοινωνικής Ιατρικής. Αυτή υλοποιεί τις κατευθύνσεις του ΕΟΔΥ σε θέματα-πρόληψης και προαγωγής της υγείας, του παρέχει στοιχεία και έχει την ευθύνη της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων στην περιφέρεια.

Η ουσιαστική θωράκιση της κοινότητας βρίσκεται σε αυτά ακριβώς τα μέτρα  έτσι ώστε να περιορίζεται η οδυνηρή κατάληξη στις ΜΕΘ. Είναι ακριβώς όλα αυτά που επιμένει να μην κάνει ο κ. Κικίλιας και η Κυβέρνηση.