MY KTEO

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Επιστολή στους Δημάρχους της Εύβοιας απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Εύβοιας


Επιστολή στους Δημάρχους της Εύβοιας απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Εύβοιας με την οποία παρακαλούν να μεριμνήσουν για την έμπρακτη στήριξη δυο επαγγελματικών κλάδων

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Δήμαρχε, 

Με την παρούσα θα παρακαλούσαμε όπως προσωπικά μεριμνήσετε και ενεργήσετε για την έμπρακτη στήριξη δυο επαγγελματικών κλάδων που είναι εκ των πλέον πληγέντων από τις συνέπειες της εξάπλωσης του κορονοϊού στην οικονομία και στην κοινωνία.

Αναφερόμαστε στον κλάδο των κυλικείων ιδιωτικών και δημοσίων σχολείων και στον κλάδο της εστίασης, κλάδους που εκπροσωπεί μέσω των Σωματείων τους, επίσημα η Ομοσπονδία μας. 

Όπως εύλογα καταλαβαίνετε με την μη λειτουργία των σχολείων για μεγάλα χρονικά διαστήματα, τα κυλικεία έχουν εξαιρετικά μεγάλες απώλειες εισοδημάτων, εις τρόπο ώστε να έχουν ήδη τεθεί θέματα πραγματικής επιβίωσης αυτών.

Επιπλέον αναφορικά με τον κλάδο της εστίασης όπως ήδη γνωρίζετε συγκαταλέγεται σε εκείνους που επλήγησαν περισσότερο από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης. Λόγω των νομοθετούμενων μέτρων αποστασιοποίησης καταγράφει ήδη απώλειες άνω του 50%. Ενδεικτικό είναι ότι σχεδόν 1 στις 2 επιχειρήσεις εστίασης (44%) εκφράζουν εκ των πραγμάτων βάσιμα, το φόβο για ενδεχόμενο λουκέτο το επόμενο διάστημα.

Στην αδυσώπητη πραγματικότητα μας, η μείωση της δυναμικής και της λειτουργικότητας των ανωτέρω επιχειρήσεων (Καταστήματα Εστίασης, Κυλικεία) έχει επιφέρει μεγάλη δυστοκία στην πληρωμή των υποχρεώσεων τους όπως αυτές έχουν συσσωρευτεί όλο αυτό το διάστημα. Ενώ παράλληλα οι προβλέψεις για την όποια ανάκαμψη στο άμεσο μέλλον είναι αποθαρρυντικές.

Λόγω των ανωτέρω, θα παρακαλούσαμε για την καίρια παρέμβαση σας, για την ανακούφιση και στήριξη των εν λόγω επιχειρήσεων κατά περίπτωση.

           Με την λήψη ευνοϊκών αποφάσεων τόσο για τις ρυθμίσεις οφειλών, όσο για τα τέλη των επιχειρήσεων εστίασης αυτών προς τον Δήμο ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ.

 

           Με τον ευνοϊκό για τα κυλικεία, επαναπροσδιορισμό των σχετικών συμβάσεων αυτών.

Πιστεύοντας ότι θα εξετάσετε την συγκεκριμένη πρόταση μας, με την ωριμότητα που σας διακρίνει και με πλήρη κατανόηση του προβλήματος, αναμένουμε ως ανωτέρω προτείναμε, να σταθείτε δίπλα στις πληττόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας. 

                                                                 

                                                                 Με κάθε Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

 

Θαλάσσης Ηλίας                                              Σταθόπουλος Ιωάννης