MY KTEO

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Επιστολή για την προστασία και την ασφάλεια των κατοίκων της Ερέτριας

 


Επιστολή έστειλε  η Κοινότητα Ερέτριας στον  Δήμαρχο, στους Αρχηγούς των Παρατάξεων και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, σχετικά με την προστασία και την ασφάλεια των κατοίκων της Ερέτριας, λόγω της υπεράριθμης εγκατάστασης μεταναστών στα όρια του Δήμου. Συγκεκριμένα αναφέρει

"Σχετικά με το σοβαρότατο θέμα των μεταναστών – προσφύγων, που φιλοξενούνται στον Δήμο Ερέτριας, είμαι υποχρεωμένος να σας θέσω τους παρακάτω προβληματισμούς της Κοινότητας Ερέτριας:

Μέχρι πρότινος, είχαμε ήδη εγκατεστημένους 250 πρόσφυγες στο ΣΤΕΦΑΝΙΑ, 80 πρόσφυγες στο ξενοδοχείο EL GRECO και 220 πρόσφυγες στο ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΒΙΚΤΩΡΙΑ, που είναι στα όρια του Δήμου μας.

Αυτή τη στιγμή μεταφέρθηκαν άλλοι 125 μετανάστες, στο GRAND BLUE, στον κεντρικό ιστό της Ερέτριας, με πρόγραμμα ένταξης στην τοπική κοινωνία.

Συνολικά δηλαδή, αυτή τη στιγμή, απαριθμούνται στα όρια του Δήμου Ερέτριας 675 πρόσφυγες – μετανάστες, δηλαδή ένα ποσοστό πάνω από το 5% του πληθυσμού μας.

Ειδικά οι τελευταίοι, που αιφνιδίως σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, εγκαταστάθηκαν στο  GRAND BLEU, παρατηρούμε ότι δεν είναι ούτε γυναικόπαιδα, ούτε ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες.

Παρακολουθώντας στενά, τις έως τώρα αντιδράσεις των συνδημοτών μας, δεχόμενος καθημερινά τα παράπονα τους και τους προβληματισμούς τους, θα σας επισημάνω ότι, χρήζει άμεσης αντιμετώπισης το θέμα της ασφάλειας του Δήμου μας και της πόλης της Ερέτριας.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Στη ζωή, όπως και στη φυσική, ισχύει ο νόμος που λέει, ότι η δράση γεννά αντίδραση.

Επειδή οι δημότες, άρχισαν ήδη να δυσανασχετούν με απλές εικόνες και ενέργειες που βιώνουν στην καθημερινότητά τους, σας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, πριν δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις.

 Γιατί τότε, δεν θα έχει σημασία να συζητάμε, ποιος φταίει ή να ορίσουμε ποιος ξεκίνησε πρώτος.

Προέχει όμως, τώρα να βρεθούν τα μέσα, τα εργαλεία και οι λύσεις που θα αποτρέψουν πιθανόν… προβλήματα στην τοπική μας κοινωνία, και όχι μόνο.