MY KTEO

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Μερικοί μύθοι που αφορούν τις σχέσεις

 


Παντού υπάρχει ένα μύθος. Ακόμη και στις σχέσεις. Πιο κάτω, θα καταρρίψουμε δέκα από αυτούς, γιατί η αλήθεια πρέπει να λέγεται.

1. Εάν μια σχέση είναι καλή, κυλάει από μόνη της

 Ή και όχι. Ακόμη και το ομορφότερο φυτό μαραζώνει σε ένα σκοτεινό και έρημο δωμάτιο. Και η μητέρα φύση ξέρει. Γιατί η σχέση σου να είναι εξαίρεση; Όσο καλή χημεία και αν έχεις με κάποιον, η σχέση χρειάζεται στοιχεία όπως η επικοινωνία και η καλή διάθεση για να λειτουργήσει.

 

2. Στην αρχή πρέπει να δείχνεις το καλύτερο σου πρόσωπο

 Και κάπως έτσι θα φτάσεις μετά από μήνες να ακούσεις αυτό το γνωστό και πολύ σαφές «Δεν είσαι αυτή που γνώρισα». Και ενώ εκείνη τη στιγμή θα νιώσεις πολύ θιγμένη, είχε δίκιο. Φυσικά δεν είσαι αυτή που γνώρισε. Αυτή που γνώρισε ήταν πάρα πολύ χαλαρή, δεν γκρίνιαζε ποτέ, είχε πάντα διάθεση για εκπλήξεις και δεν θύμωνε με τίποτα. Και είναι δικό σου λάθος που έδειξες κάτι που δεν είσαι. Γιατί τελικά πρέπει εξ αρχής να δείχνεις τον αληθινό σου εαυτό. Και ας μείνει όποιος θέλει!

 

3. Τα ερωτευμένα ζευγάρια κάνουν σεξ Χ φορές την εβδομάδα

 Τα ερωτευμένα ζευγάρια θα έπρεπε να κάνουν καλό σεξ. Αυτό θα ήταν μια αλήθεια που θα μπορούσαμε να ενστερνιστούμε πολύ πιο εύκολα. Όταν στην εξίσωση μπλέκονται η δουλειά του και η ρουτίνα, το καλό σεξ γίνετα όσες φορές καταφέρετε να βρεθείτε υπό ευνοϊκές συνθήκες.

 

4. Αν σε θέλει, θα βρει τρόπο

 Ίσως το δόγμα του «απλώς δεν σε γουστάρει» έκανε τόσο καλό όσο κακό. Γιατί, μπορεί να σε θέλει, αλλά να μην ανέβει στο σπίτι σου για ένα ποτό. Μπορεί να του λείπεις και να μην στο λέει. Να σε σκέφτεται, αλλά να μην σου τηλεφωνεί. Κάποια πράγματα δεν είναι στο χέρι μας. Και δεν μπορούμε να τα ξέρουμε, ούτε να τα ελέγχουμε.

 

5. Αν είσαι ικανοποιημένος από τη σχέση σου, δεν θες άλλα πράγματα

 Υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι τις φήμες αυτές τις ξεκίνησε κάποιος κτητικός σύντροφος, αλλά αλήθεια, μην πέσεις στη παγίδα. Μπορεί να είσαι ευτυχισμένη στη σχέση σου και ίσως τον πρώτο καιρό χαθείς από τις κολλητές σου. Όμως σίγουρα, η πληρότητα έρχεται μέσα και από τη δουλειά μας και τις παρέες μας σε συνδυασμό με εκείνον. Και όχι μόνο από εκείνον.

 

 

6. Δεν πρέπει να έχετε μυστικά μεταξύ σας

 Αν ο παραπάνω μύθος ίσχυε, τότε το τελευταίο σου αγόρι θα ήταν ο Γιωργάκης στο προνήπιο. Και τα διαζύγια παγκοσμίως θα είχαν εκτοξευθεί. Υπάρχουν αλήθειες που ο άλλος δεν μπορεί να διαχειριστεί. Ή πράγματα που ανήκουν στο παρελθόν μας και μας είναι πλήρως αδιάφορα. Όμως για τον σύντροφό μας ενδεχομένως είναι εξαιρετικής σημασίας. Δεν είμαστε υπέρ του ψέματος, όμως αν ξέρεις πως το να κάνεις μια αποκάλυψη, θα φέρει δυσάρεστα αποτελέσματα, συμφωνούμε στο να κρατήσεις μερικά πράγματα για τον εαυτό σου.

 

7. Τα αγαπημένα ζευγάρια δεν μαλώνουν

 Επίσης, υπάρχουν οι μονόκεροι και ο Άγιος Βασίλης. Τα αγαπημένα ζευγάρια φυσικά και μαλώνουν, αν έχουν μια αληθινή σχέση. Δεν υπάρχει άνθρωπος στη ζωή μας με τον οποίο συμφωνούμε πάντα και σε όλα. Αυτό δεν συμβαίνει ούτε με τη κολλητή μας, ούτε με τα αδέλφια μας. Γιατί να συμβεί με τη σχέση μας; Καμιά φορά οι διαφωνίες είναι απαραίτητες, δηλώνουν χαρακτήρα και ζωντάνια. Να είσαι πολύ πολύ καχύποπτη με τα ζευγάρια που δεν μαλώνουν ποτέ.

 

8. Η αγάπη αρκεί

 Και πόσο ωραίο θα ήταν αυτό; Να αρκούσε ένα συναίσθημα για να δουλέψει μια σχέση; Δυστυχώς, μπορεί να σε αγαπάει όσο τον αγαπάς και πάλι να μη φτάνει. Να μην είναι η στιγμή σας. Να μην αντέχετε ο ένας τον άλλον. Να μην μιλάτε την ίδια γλώσσα. Και κάπως έτσι παίρνουμε μαθήματα ωριμότητας και ενηλικίωσης.

 

9. Σε μια καλή σχέση είσαι πάντα ευτυχισμένος

 Η συντροφική σου σχέση, όπως όλες οι σχέσεις της ζωής σου, περνάνε τα πάνω τους και τα κάτω τους, κοιμούνται για λίγο και μετά αναζωπυρώνονται ξανά. Είναι ανέφικτο να περιμένεις να είσαι μονίμως τρελά ερωτευμένη με τον σύντροφό σου και να νιώθεις πεταλούδες στο στομάχι κάθε φορά που τον σκέφτεσαι. Το σημαντικό είναι να είσαι σταθερά καλά, ακόμη και αν λείπουν οι μεγάλες αναλαμπές πάθους.

 

10. Τα ετερώνυμα έλκονται

 Ίσως όντως έλκονται -και μάλιστα πολύ- τη πρώτη περίοδο της γνωριμίας, στη φάση του dating. Μιας και το να γνωρίζεις έναν άνθρωπο διαφορετικό από εσένα και άρα challenging χαρακτήρα είναι κάτι που σε εξιτάρει. Όμως πόσο μπορείς να ζεις στο στρες και την εγρήγορση αυτής της πρώτης φάσης; Πόσο θα σου φαίνεται γοητευτικό ότι είστε από άλλους πλανήτες; Είσαι σίγουρη πως σε μια δύσκολη εβδομάδα στη δουλειά ή μετά από έναν τσακωμό με τη κολλητή σου θα έχεις τον ίδιο ζήλο να τρέχεις πίσω από την ουρά σου; Ποιος σου εγγυάται ότι δεν θα αναζητήσεις το comfort του οικείου;