MY KTEO

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Θολό τοπίο η συνέχεια των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Εύβοιας – Τι δήλωσε στο eviatop ο Γιάννης Ρέτσας

Άγνωστο είναι αν τελικά θα συνεχιστούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Εύβοιας. Χθες και σήμερα οι αγώνες των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΕ διεξάγονται κανονικά, αλλά μετά και το χθεσινό διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, η συνέχειά τους παραμένει θολό τοπίο. 

Μιλώντας στο eviatop ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Ρέτσας, ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν τίποτα δεν έχει αλλάξει στον προγραμματισμό των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της Εύβοιας. «Με τα έως τώρα στοιχεία μου έχουμε στη διάθεσή μας τα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών της ΕΠΣΕ θα διεξαχθούν κανονικά και το επόμενο Σαββατοκύριακο. Αν προκύψουν νέα δεδομένα θα τα εξετάσουμε και θα αποφασίσουμε σχετικά» υπογράμμισε ο Πρόεδρος.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα ανάψει το «πράσινο φως» μόνο σε όσα πρωταθλήματα μπορούν να εγγυηθούν το εβδομαδιαίο τεστ για τον κορωνοϊό και την τήρηση πολύ αυστηρών πρωτοκόλλων. Αυτή είναι η νέα «ντιρεκτίβα» που θα ακολουθηθεί. Πέρα από τη Super League 1, τη Basket League και τη Volley League, εφόσον υπάρξουν και άλλα πρωταθλήματα που μπορούν να κάνουν τεστ στους αθλητές σε εβδομαδιαία βάση, τότε δεν θα χρειαστεί να σταματήσουν. Σκοπός είναι να μην επηρεαστούν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των Ελληνικών ομάδων. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι αν κάποιο πρωτάθλημα χαμηλότερης κατηγορίας (όπως αυτά της ΕΠΣΕ) δεν δύναται να εξασφαλίσει εγγυήσεις για την αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και φυσικά την υποβολή σε εβδομαδιαίο τεστ, τότε αυτομάτως δεν θα εγκρίνεται η συνέχειά του. Βέβαια, όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν εάν και εφόσον προβλέπονται από την υπό έκδοση της νέας ΚΥΑ η οποία γίνεται υπό την επίβλεψη και μελέτη του υφυπουργείου Αθλητισμού και αναμένεται τις επόμενες μέρες αν όχι ώρες.