MY KTEO

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Γιάννης Πανταζής στο Eviatop: Η πανδημία είναι μια υπόθεση που θα πρέπει να μας αφορά όλους


«H προετοιμασία για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19 στον Δήμο μας, είναι εντατική», ανέφερε στο Eviatop ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χαλκιδέων και υπεύθυνος για τον covid Γιάννης Πανταζής:

Η πανδημία είναι μια υπόθεση που θα πρέπει να μας αφορά όλους ώστε γρήγορα όλοι μας να είμαστε νικητές να έχει περάσει η κατάσταση αυτή στο παρελθόν. Προτεραιότητα για την Δήμαρχο μας και για τον Δήμο μας, είναι η ασφάλεια των ανθρώπων του, των Δημοτών του και το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την κοινωνία. Για το λόγο αυτό προχώρησε η Δήμαρχος στην σύσταση ειδικής επιτροπής, που έχει την επίβλεψη και που συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα αποκλειστικά την αντιμετώπιση και πρόληψη του ιού Covid-19 . Από την πρώτη στιγμή, στον Δήμο Χαλκιδέων, θέσαμε σε εφαρμογή, με τον μέγιστο βαθμό αυστηρότητας, όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των δημοτών μας. Ενεργήσαμε στο πλαίσιο των αρχών μας, με υπευθυνότητα και διαφάνεια. Όπως έχετε  διαπιστώσει από τις ανακοινώσεις και τις μέχρι τώρα ενέργειές μας, κύριος στόχος είναι να προστατεύσουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας, τους δημότες μας μικρούς και μεγάλους, να διασφαλίσουμε τη συνέχιση των εργασιών σε όλες τις δραστηριότητές μας και να αναλάβουμε όλες τις υπεύθυνες ενέργειες για να σταματήσουμε τη διάδοση του ιού και εντός της κοινότητας. Προσαρμόσαμε τις υπηρεσίες του Δήμου μας, όπως ορίζει το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε η εξυπηρέτηση του πολίτη να μην έχει κανένα πρόσχωμα.   Άμεσες είναι οι απολυμάνσεις σε δημοσία κτίρια και σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, στα σχολεία μας που άμεσα όποτε υπάρξει κρούσμα αποστέλλετε ειδικό συνεργείο για απολύμανση και πάντα υπάρχουν συνεχείς απολυμάνσεις σε σχολικά συγκροτήματα και σε ειδικές ομάδες ανθρώπων. Επίσης έχουμε προχωρήσει σε δειγματοληπτικά τεστ rapid, σε εργαζομένους στα εργοτάξια του δήμου μας και της ΔΕΥΑΧ, στους διοικητικούς υπαλλήλους των Δημαρχείων της Ληλαντίων και της Νέας Αρτάκης και θα ακολουθήσουν και άλλες υπηρεσίες, θα προμηθευτούμε τεστ γρήγορης ανίχνευσης του ιού, εγκαθιστούμε προστατευτικά διαχωριστικά σε γραφεία στον δήμο μας και στα ΚΕΠ, Δημοτολόγιο, Ληξιαρχείο κ.α.     

Προχωρήσαμε σε κλιμάκωση των μέτρων πρόληψης, ώστε να περιορισθεί η μετάδοση του ιού. Με την εφαρμογή των μέτρων αυτών και όλων των σχετικών οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. είναι καθοριστικής σημασίας για όλους, όπως απέδειξε η δική μας εμπειρία. Όσο πιο πιστά ακολουθούμε τις οδηγίες, τόσο αποτελεσματικότερα αντιμετωπίζουμε την κατάσταση. Η ευθύνη απέναντι στις οικογένειές μας, τους συνεργάτες μας, τους δημότες μας είναι μεγάλη. Προστατεύοντας τους εαυτούς μας, προστατεύουμε και εκείνους που μας έχουν ανάγκη, τις ευπαθείς ομάδες, τους μεγαλύτερους σε ηλικία, τους γονείς και τα παιδιά μας.

H προετοιμασία για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19 στον Δήμο μας, είναι εντατική και έχει φέρει αποτελέσματα, ενώ προστίθενται συνέχεια νέες δράσεις και μέτρα. Έχουμε αποστείλει, στις υπηρεσίες μας, σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης covid-19.

Ένα πλήρης εγχειρίδιο με οδηγίες για την αντιμετώπιση κρούσματος ή πιθανού κρούσματος, στην εργασία μας, στο τμήμα μας στην διεύθυνσή σας.  Έχουν οριστεί οι συνεργάτες που θα έχουν την αναφορά τους στον συντονιστή και με πλήρη αναφορά όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ να αναφέρουν πιθανόν κρούσμα και τις ενέργειες που επιβάλλεται να προβούν και να αντιμετωπίσουν τον συνάδελφο.   

Οι επιπτώσεις στην καθημερινή μας ζωή και στην εργασιακή,  είναι πολλές, ο στόχος είναι ένας: διασφάλιση της υγείας μας, προστασία των γύρω μας. Με την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης η κρίση θα εκτονωθεί αποτελεσματικά.

Ο Δήμος μας έχει αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα, πλήθος προκλήσεων και πάντα με την εργατικότητα και συνεργασία των υπαλλήλων μας αλλά και των δημοτών μας, καταφέρνουμε να ανταπεξέρχεται με επιτυχία. Έχουμε καταρτίσει εκτεταμένα το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης COVID-19, έχουμε την πειθαρχία και είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε και αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Είμαι σίγουρος ότι και σε αυτή την πρωτόγνωρη και δύσκολη συγκυρία, θα σταθούμε όλοι μαζί στο ύψος των περιστάσεων, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, καταφέρνοντας να βγούμε από αυτή πιο έμπειροι και σίγουρα πιο δυνατοί.

Να προσέχετε τον εαυτό σας.