MY KTEO

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

H Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Εύβοιας συνεπικουρεί απόλυτα, στην πρόταση που έθεσε το Επιμελητήριο Εύβοιας στον κ. Χρήστο Σταϊκούρα


H Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Εύβοιας συνεπικουρεί απόλυτα, στην πρόταση που έθεσε το Επιμελητήριο Εύβοιας στον κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών και στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, για την διαγραφή χρεών των επιχειρήσεων σε συνδυασμό με ρύθμιση των οφειλών τους με ευνοϊκούς όρους.

Την κατηγορηματική επικρότηση της εν λόγω πρότασης ως απολύτως ιδανική για την στήριξη της επιχειρηματικότητας στην πράξη, κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΕ, κ. Ηλίας θαλάσσης.

ΠΡΟΤΑΣΗ

A: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΡΕΩΝ:

A1: 1η πρόταση:  Διαγραφή φορολογικών χρεών που δημιουργήθηκαν από την έναρξη της Πανδημίας σε ποσοστό που προκύπτει από τον μαθηματικό τύπο:

1-( τζίρος 2020:τζίρος 2019) = ….%

πχ. Επιχείρηση που το έτος 2019 είχε τζίρο 500.000€ και το έτος 2020 είχε τζίρο 300.000€, τότε βάσει του ανωτέρω τύπου 1- (300.000:500.000) =1-0,60=0,40 =40% που θα είναι το προτεινόμενο ποσοστό διαγραφής.

ή

A2: 2η πρόταση: Διαγραφή φορολογικών χρεών που προκύπτει από το κλάσμα :

Αριθμός μηνών που είναι κλειστές οι επιχειρήσεις : (διά) Συνολικός αριθμός μηνών που είναι ανοιχτές οι επιχειρήσεις                =

Πχ. επιχείρηση που λειτουργεί όλο τον χρόνο και κατά την διάρκεια της πανδημίας το έτος 2020  έκλεισε πχ 4 μήνες τότε: 4μήνες (αριθμός μηνών κλειστά λόγω πανδημίας):12 (αριθμός μηνών ετήσιας λειτουργίας της επιχείρησης) = 33% που αφορά το προτεινόμενο ποσοστό  διαγραφής φορολογικών χρεών της εν λόγω επιχείρησης. 

B. ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ (μετά την διαγραφή):

Μετά την άνωθεν μείωση χρεών ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΑΡΙΤΟΣ 3 ΜΗΝΩΝ ΕΩΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ (ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΕΤΕΦΕΡΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2021) ΩΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ προτείνεται :

Το συνολικό ποσό που προκύπτει από τα χρέη πριν την πανδημία του Κορωνοϊού καθώς και αυτά που προέκυψαν μετά την πανδημία, όταν επανακάμψει η οικονομία, να ρυθμιστούν στις 120 δόσεις και στους δικαιούχους της ρύθμισης να περιλαμβάνονται τόσο οι ενεργές επιχειρήσεις όσο και τα φυσικά πρόσωπα που είχαν την ιδιότητα του επιχειρηματία τόσο το φορολογικό έτος 2019 όσο και το φορολογικό έτος 2020 και απώλεσαν αυτή την ιδιότητα λόγω διακοπής επαγγέλματος.