MY KTEO

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

ΤΩΡΑ: Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ερέτριας-Τι εiπαν οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι σύμβουλοι που ανεξαρτητοποιήθηκαν



Πραγματοποιείται αυτή την ώρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ερέτριας, με τηλεδιάσκεψη. Τα θέματα της συνεδρίασης είναι οι ανεξαρτητοποιήσεις των συμβούλων της παράταξης του Νίκου Γουρνή και η εκλογή νέου Αντιπροέδρου Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος διάβασε τις επιστολές ανεξαρτητοποίησης eviatop  των δημοτικών συμβούλων, Βαγγέλη Τσώκου, Ηλία Δασκαλάκη, Ιωάννη Κουμπιά και Αντώνη Τερζάκη. Ακολούθησε η ανάγνωση των επιστολών ανεξαρτητοποίησης των κοινοτικών συμβούλων Κωνσταντίνου Μπέτσια και Δημήτρη Αλεξανδρή. οι οποίοι έκαναν λόγο για μη σωστή διαχείριση της ήττας και για αρνητική στάση από τον επικεφαλής της παράταξης. Οι ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι στις επιστολές τους ανέφεραν μεταξύ άλλων πως ήταν διαφορετική η συμπεριφορά eviatop   του επικεφαλής του συνδυασμού στην αρχή, πως πέρασαν 14 μήνες χωρίς καμία ενημέρωση από τον επικεφαλής της παράταξης.
 

Ο κ. Γουρνής παίρνοντας το λόγο είπε πως ήταν αναμενόμενο αφού είχαν ζητηθεί οι ανεξαρτητοποιήσεις από την 1η Ιουνίου. «Η παράταξή μας απαλλαγμένη από τα ξένα σώματα θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα. Η παράταξή μας δεν βλέπει κανέναν ως εχθρό και αντίπαλο. Εχθρός και αντίπαλος είναι τα προβλήματα του τόπου eviatop   και των δημοτών, θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε τις προτάσεις και θέσεις μας, έτσι ώστε μέσα από τη σύνθεση ιδεών να βρίσκει η δημοτική αρχή λύσεις. Καλούμαστε όλοι να αφήσουμε το πολιτικό αποτύπωμα. Εγώ και οι συνοδοιπόροι μου έχουμε eviatop   διαλέξει τη σύνθεση εμπράκτως. Σε αυτούς που επέλεξαν τη διχόνοια τους εύχομαι καλό κουράγιο».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Τσώκος ο οποίος έδωσε τις δικές του απαντήσεις και αναφέρθηκε eviatop  μεταξύ άλλων και στις «κατηγορίες» από τον κ. Γουρνή για το θέμα των μεταναστών. Είπε μεταξύ άλλων ότι έκανε πολλές ενέργειες για τη μη εγκατάσταση των προσφύγων, επικοινώνησε με το Δήμαρχο κ.λ.π. και έκανε και ανάρτηση στο facebook! Επίσης κάλεσε τον κ. Γουρνή να πει ποια είναι αυτά τα συμφέροντα για τα οποία τον κατηγορεί.

Ο Ηλίας Δασκαλάκης χαρακτήρισε άσχημη τη σημερινή μέρα, γιατί ξεκίνησε με το συνδυασμό του κου Γουρνή. Καλή ομάδα με λάθος αρχηγό, όπως χαρακτηριστικά είπε. eviatop  Φύγανε πάνω από τα 2/3 και μάλλον έπρεπε να φύγει ο αρχηγός, είπε ο κ. Δασκαλάκης. «Έκανα μεγάλη υπομονή και προσπάθησα να μην ανεξαρτητοποιηθώ. Αλλά αυτό δεν στάθηκε δυνατό». Ο κ. Δασκαλάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στους λόγους που τον οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίησή του που οι περισσότεροι έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά του επικεφαλής. Όπως είπε, «θα συνεχίσω να αντιπολιτεύομαι με σωστό τρόπο. Η αχαριστία και η συμπεριφορά σας κύριε Γουρνή τα διέλυσαν όλα» είπε ο κ. Δασκαλάκης.

Η κα Αμερικάνου παίρνοντας το λόγο έκανε λόγο για κουτσομπολιά. Αν υπάρχουν στοιχεία για όλα αυτά που λένε, πρέπει να φέρουν στοιχεία, είπε η κα Αμερικάνου και στη συνέχεια δήλωσε τη στήριξή της στον κ. Γουρνή.

Ο κ. Πετρογιάννης από την πλευρά του είπε πως είναι λυπηρό το γεγονός ότι συμβαίνει αυτό τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Όπως τόνισε «στα προσυμβούλια που γίνονταν οι κύριοι δεν έρχονταν ποτέ. Τα προσυμβούλια γίνονται για να συζητάμε. Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει διαφορετική άποψη. Αυτό είναι το δημοκρατικό. Αλλά αυτοί μας αγνοούσαν. Έχω ξαναπεί ότι υπάρχουν ερετριανές εμπάθειες. Αποφάσισαν την ανεξαρτησία τους, μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και από αυτή τη θέση. Δεν χάνεται η φιλία. Εδώ μιλάμε όμως σαν δημοτικοί σύμβουλοι. Θα τους παρακαλέσω στα προβλήματα του τόπου να είναι αμείλικτοι. Μία βάρκα πλέει καλύτερα όσο πιο ελαφριά είναι», κατέληξε ο κ. Πετρογιάννης.

Η κα Αλημπατέ παίρνοντας το λόγο εξέφρασε τη θλίψη της για τη μαζική ανεξαρτητοποίηση μελών ενός συνδυασμού τονίζοντας πως αυτή δεν είναι θέμα μόνο του συνδυασμού αλλά όλου του δημοτικού συμβουλίου. Σήμερα έπρεπε να συγκληθούμε για άλλα θέματα και προβλήματα του Δήμου μας. Θεωρώ ότι σήμερα είναι μία πένθιμη μέρα για το Δήμο μας. Που διασπάται ένας συνδυασμός. Η ανεξαρτητοποίηση των μελών είναι θέμα του συνδυασμού. Εμείς είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τοπ καλό του τόπου. Θα ψηφίζουμε με βάση το συμφέρον των δημοτών μας.

Ο λόγος στη συνέχεια δόθηκε στην κα Καραμπέτσου λέγοντας πως το δημοτικό συμβούλιο δεν  είναι μία παράταξη ομοιδεατών. Η κα Καραμπέτσου αναφέρθηκε στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων του Δήμου Ερέτριας. Στη συνέχεια είπε πως αφήνονται υπονοούμενα αλλά απαντήσεις δεν έχουν δοθεί.

Ο κ. Κουμπιάς είπε πως αν ήταν αρχηγός με …α θα έπρεπε να έχει αποσυρθεί για να μη διαλυθεί η παράταξη.

Ο κ. Καραβάς είπε πως είμαστε 27 διαφορετικές προσωπικότητες και αντιλήψεις Αυτό νομίζω ότι «όσο πιο σύντομα το αντιληφθούμε όλοι τόσο πιο παραγωγικό έργο θα κάνουμε. Οι παρατάξεις είναι όπως είναι οι οικογένειες. Είναι λίγο άβολο να συμμετέχουμε σήμερα σε όλο αυτό. Η παράταξη του κου Γουρνή εύχομαι να βρει τα βήματά της.» Επίσης είπε πως δεν θα ψηφίσει για εκλογή νέου αντιπροέδρου γιατί βρίσκεται στη Βόρεια Εύβοια.