MY KTEO

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Σε ήρεμο κλίμα η τελευταία συνεδρίαση του 2020


Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χαλκιδέων, η τελευταία συνεδρίαση για το 2020 και ήταν σε ήρεμο κλίμα. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο ώρες, αφού τα εντός ημερησίας θέματα δεν είχαν και ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Περισσότερο είχαν τα ερωτήματα που τέθηκαν στην αρχή της συνεδρίασης από τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους. Δημόκριτος, παλιό Νοσοκομείο, η μετεγκατάσταση του ΕΕΕΚ, master plan και διατηρητέα ήταν μερικά από αυτά.

Ο Χρήστος Παγώνης έθεσε ερώτημα στη Δήμαρχο Χαλκιδέων σε τι ενέργειες έχει προβεί ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος του Δήμου Χαλκιδέων και αφορά στους πληγέντες από την πλημμύρα της 9ης Αυγούστου οι οποίοι δεν συμπεριελήφθησαν στην συμπληρωματική οικονομική ενίσχυση για βοηθητικούς χώρους και αποθήκες. Όπως είπε η Δήμαρχος Χαλκιδέων έχει επικοινωνήσει με το Υπουργείο και έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα συμπεριληφθεί και η Εύβοια. (Να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ υπεγράφη η ΚΥΑ που περιλαμβάνει και την Εύβοια).

Σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Νίκου Σιόλια για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του παλιού Νοσοκομείου Χαλκίδας η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα ανέφερε πως το παλιό Νοσοκομείο έχει οικοδομηθεί σε δύο οικόπεδα. Το ένα είναι του Υπουργείου Υγείας και το άλλο του Δήμου Χαλκιδέων. Την επικαρπία όμως την έχει το Υπουργείο Υγείας.

Στο master plan αναφέρθηκε ο Βασίλης Καθαροσπόρης και τόνισε πως η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να διαφυλάξει τα συμφέροντα της πόλης. «Αυτό που ωφελεί την πόλη είναι να πάμε όλοι μαζί. Να καταλήξουμε σε ένα κοινό στόχο για να ωφεληθεί η πόλη μας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καθαροσπόρης. 

Η Δήμαρχος ανέφερε πως το master plan έχει σταλεί σε όλους τους επικεφαλής και «ζητήσαμε να εκφράσετε τις απόψεις σας. Επειδή τυπικά ο Δήμος γνωμοδοτεί, δεν αποφασίζει, θα πρέπει να οι απόψεις μας να έχουν κοινό στόχο, χωρίς αντιπαραθέσεις και διαφωνίες και να ακουστούν από τον ΟΛΝΕ. 

Το θέμα βέβαια του ΕΕΕΚ δεν θα μπορούσε να λείπει από τη χθεσινή συνεδρίαση και όπως είπε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, «εξετάζοντας πολλές περιοχές για την μετεγκατάσταση, προκρίναμε το Τάγμα, γιατί εκεί υπάρχουν ήδη βάσεις για την ανέγερση λυόμενων κατασκευών. Κάναμε μία συζήτηση με τη Σχολή Πεζικού και εφόσον έχουμε πλήρη αποτύπωση για το τι χρειάζεται ένα ειδικό σχολείο θα ακολουθήσει και επιστολή στο Υπουργείο».