MY KTEO

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2021 συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ερέτριας

Φωτογραφία αρχείου
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα η 3η συνεδρίαση του έτους 2020 της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ερέτριας, με τηλεδιάσκεψη, με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού Δήμου Ερέτριας Οικονομικού Έτους 2021. Το παρών έδωσαν ως μέλη της Επιτροπής οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ερέτριας. Ενώ την παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητρόπουλος και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Νίκος Γουρνής και Μπάμπης Καραβάς. Την συζήτηση που έγινε σε ήρεμο κλίμα συντόνισε ο έμπειρος πλέον Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και της Επιτροπής Αντώνης Ανδρουλάκης.

Πολλές ήταν οι απορίες των μελών της Επιτροπής σχετικά με τη διαφορά που υπήρχε στους κωδικούς σε σχέση με τον Προϋπολογισμό του 2020. Διευκρινήσεις έδωσε ο Προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Φυλακτός, ο οποίος εξήγησε ότι οι εκτιμήσεις για το 2021 δεν ταυτίζονται με αυτά του 2020, γιατί στα τελευταία υπολογίζονται τα ποσά μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου κι όχι για ολόκληρο το έτος. Επεσήμανε επίσης ότι το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2021 είναι ρεαλιστικός και σε κάθε περίπτωση μπορεί να γίνει αναμόρφωσή του ανάλογα με τις ανάγκες του Δήμου. 

Οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων έθεσαν και πάλι το θέμα με τα χρήματα που δικαιούνται οι Τοπικές Κοινότητες και δεν τα έχουν πάρει, ώστε να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος των αναγκών τους. Ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητρόπουλος ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα αυτά θα αποδοθούν στις Τοπικές Κοινότητες, αλλά συγχρόνως επεσήμανε ότι υφιστάμενη νομοθεσία καθιστά δύσκολή την αξιοποίησή τους. Αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις κι εφόσον έχουν βεβαίωση από τις υπηρεσίες ότι δεν μπορούν να τις καλύψουν. 

Δεν έλειψαν και απορίες πέραν του προϋπολογισμού με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους να δίνουν διευκρινήσεις κυρίως για έργα που είναι σε εξέλιξη ή πρόκειται να δρομολογηθούν. 

Οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις που ακούστηκαν στη συνεδρίαση καταγράφηκαν και μαζί με το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2021 θα αποσταλούν στο Παρατηρητήριο για έγκριση και στη συνέχεια θα καταρτιστεί ο προϋπολογισμός στην τελική του μορφή, οπότε και θα ενημερωθεί και πάλι η Επιτροπή.