MY KTEO

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

5 από τις πιο περίεργες αλήθειες για το σεξ και τις σχέσεις


Τα ντοκιμαντέρ είναι απολαυστικά, παρατηρείς όλα τις περίεργες αλληλεπιδράσεις των όντων σε τούτο τον πλανήτη. Από το παγώνι που θα φουντώσει την ουρά του για να εντυπωσιάσει τη θηλυκιά, μέχρι το αλογάκι της Παναγίας που μετά την πράξη θα φάει το κεφάλι του συντρόφου της. Τι συμβαίνει όμως στις ανθρώπινες κοινωνίες; Τι υποχθόνιοι υπολογισμοί γίνονται στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μας και πώς καθορίζουν τις αντιδράσεις μας;


Αλήθεια #Νο1
Οι σύζυγοι μπορεί να έχουν –σχετικά- ίδιο DNA

Έχεις βρεθεί ποτέ στη δύσκολη θέση να σε ρωτάει κάποιος φίλος που γέννησε: «Σε ποιον μοιάζει το παιδί;» και εσύ να μην ξέρεις πραγματικά σε ποιον μοιάζει, πιο πολύ σου θυμίζει πατάτα. Το πρόβλημα δεν έγκειται ούτε στην όρασή σου, ούτε –εντάξει, λιγο- στο νεογέννητο που μοιάζει με πατάτα.
Μία έρευνα του δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the National Academy of Science ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι τείνουν να παντρεύονται ανθρώπους με παρόμοιο DNA. Όταν οι ερευνητές μελέτησαν το γενετικό υλικό 825 ζευγαριών λευκών Αμερικανών, σύγκριναν την ομοιότητα του DNA μεταξύ των παντρεμένων και την ομοιότητα μεταξύ δύο τυχαίων δειγμάτων. Ανακάλυψαν ότι το γενετικό υλικό μεταξύ των παντρεμένων είχε αισθητά λιγότερες διαφορές. Για την ακρίβεια, υπολόγισαν ότι η τάση να “ζευγαρώσεις” με κάποιον που έχει παρόμοιο γενετικό υλικό, αντιστοιχεί στο 1/3 της πιθανότητας να προτιμήσεις κάποιον με την ίδια μόρφωση με εσένα.

Αλήθεια #Νο2
Οι γυναίκες μπορούν να μιμηθούν τη σέξι φωνή, οι άντρες όχι

Δηλαδή ναι, αλλά θα έχει αντίθετο αποτέλεσμα. Σε μία μελέτη του 2012, ερευνητές του Πανεπιστήμιου Albright διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες ήταν σε θέση να χειριστούν σκοπίμως τις φωνές τους – καθώς μετρούσαν από το ένα έως το 10 - για να ακούγονται πιο ελκυστικές. Δυστυχώς όταν οι άνδρες προσπάθησαν να κάνουν τις φωνές τους πιο σεξουαλικές, βαθμολογούνταν πιο χαμηλά! Όταν η γυναίκα σκοπίμως «βαθαίνει» τη φωνή της για να την κάνει να ακούγεται μπάσα και ψιθυριστή, συχνά θεωρείται πιο ελκυστική – όχι για τους λόγους που νομίζετε. Οι άνδρες τείνουν να προτιμούν τις γυναίκες με υψηλότερες, πιο θηλυκές φωνές, λέει ένα από τα μέλη της ερευνητικής ομάδας, Susan Hughes, PhD, αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας. Ο λόγος που οι άντρες βρίσκουν ελκυστική τη φωνή βραδινού ραδιοφώνου είναι επειδή γνωρίζουν ότι η γυναίκα χαμηλώνει τη φωνή της για να έλξει έναν πιθανό σύντροφο.

Αλήθεια #Νο3
Είναι πιο δύσκολο να αηδιάσεις αν είσαι ερεθισμένος

Το σεξ είναι μια βρώμικη δραστηριότητα. Μυρωδιές, υγρά, βακτήρια – αν τύχει και δεις κάποιον να κάνει σεξ ή ξέρεις ότι εκεί που κάθεσαι κάποιος προ ολίγου έκανε σεξ, αηδιάζεις. Τη στιγμή της πράξης όμως, συνήθως, τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία. Σύμφωνα με μία έρευνα του πανεπιστημίου του Groningen, αυτό συμβαίνει επειδή ο σεξουαλικός ερεθισμός ξεπερνά την αντίδραση του σώματος στη βρωμιά. Οι ερευνητές, συγκεκριμένα, ζήτησαν από τις γυναίκες να παρακολουθήσουν μία ερωτική ταινία, ένα αθλητικό βίντεο και ένα ουδέτερο βίντεο με ένα τρένο. Στη συνέχεια, τις προκάλεσαν να κάνουν κάποια δυσάρεστα πράγματα (όπως να πιουν ένα ποτήρι νερό με ένα έντομο μέσα), το αποτέλεσμα; Οι γυναίκες που παρακολούθησαν τα ερωτικού περιεχομένου βίντεο, βαθμολόγησαν τις δραστηριότητες ως λιγότερο αηδιαστικές, από τις γυναίκες που παρακολούθησαν τα άλλα βίντεο. Για την ακρίβεια, κάποιες κατάφεραν να πιουν όντως από το ποτήρι με το έντομο.
Προηγούμενες έρευνες έχουν ανακαλύψει το ίδιο και για τους άντρες.

Αλήθεια Νο4
Η αγάπη κάνει καλό στα κόκαλα

Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, αυτό με τις αβάν-γκαρντ έρευνες, προσπάθησε να συσχετίσει το γάμο με την υγεία –ενώ θα μπορούσε πολύ πιο απλά να ρωτήσει τους οδηγούς ταξί της Ελλάδας. Ανακάλυψε ότι αν ο άνθρωπος παντρευτεί, ειδικά μετά τα 25, έχει καλό αντίκτυπο στα κόκαλα του. Οι μελετητές δεν είναι σίγουροι γιατί συμβαίνει αυτό, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που φαίνεται ο γάμος να κάνει καλό στην υγεία. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι παντρεμένοι ζουν περισσότερο, είναι πιο πιθανό να επιβιώσουν από τον καρκίνο, διατρέχουν λιγότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής πάθησης και έχουν ψυχή.

Αλήθεια Νο5
Και οι ηλικιωμένοι κάνουν σεξ

Προσοχή, ακολουθεί αηδιαστική εξήγηση. Το σεξουαλικό ενδιαφέρον και η σεξουαλική δραστηριότητα, σίγουρα φθίνουν με το πέρας και τη φθορά του χρόνου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι δεν το γλεντάνε. Είναι κοινό μυστικό –μάλλον- μεταξύ των γιατρών, πως οι ηλικιωμένοι κάνουν σεξ, ακόμη και μέχρι πριν μεταβούν σε τόπο χλοερό. Θες να μάθεις κι άλλη μία τραγική αλήθεια; Τα ΣΜΝ μεταδίδονται μεταξύ των ηλικιωμένων περίπου όσο μεταξύ των εφήβων, καθώς δεν φοβούνται κάποια τυχαία εγκυμοσύνη, οπότε και δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικά.
Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείς τους γονείς σου ή τους παππούδες σου, πάρε πρώτα ένα τηλεφωνάκι καλού κακού.


www.in2life.gr