MY KTEO

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Ομόφωνα αρνητική η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας για μεταβολή του Δημοτικού Σχολείου Γυμνού από 8θέσιο σε 6θέσιο


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας αποφάσισε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση να γνωμοδοτήσει  αρνητικά στη μεταβολή του Δημοτικού Σχολείου Γυμνού από 8θέσιο που είναι σήμερα σε 6θέσιο για το σχολικό έτος 2021-2022. Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Εύβοιας και ότι στηρίχτηκε στο γεγονός ότι στο εν λόγω σχολείο φοιτούν φέτος 107 μαθητές και ήδη λειτουργεί ως 6θέσιο. 

Κάθετα αντίθετοι δήλωσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Νίκος Γουρνής, Αμφιτρίτη Αλημπατέ και Μπάμπης Καραβάς. «Θα είναι ολέθριο να ταχτούμε υπέρ της πρότασης της Πρωτοβάθμιας» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Αλημπατέ και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να προβεί και σε διοικητικές πράξεις ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μεταβολής του Δημοτικού Σχολείου Γυμνού από 8θεσιο σε 6θέσιο: «Η εμπειρία έχει δείξει ότι διεκδικήσαμε σθεναρά και με επιχειρήματα το κερδίσαμε». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Μπάμπη Καραβά. «Είναι αδιανόητο να κόψουμε χρήματα από την παιδεία» είπε μεταξύ άλλων και διερωτήθηκε: «Εν μέσω covid γιατί τέτοιο θέμα από την Πρωτοβάθμια;»

Ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητρόπουλος συμφώνησε με τους προλαλήσαντες και τόνισε ότι η απόφαση, αν και γνωμοδοτική πρέπει να είναι ομόφωνα αρνητική και ότι η δημοτική αρχή θα κάνει όλες εκείνες τις διοικητικές ενέργειες για να αποτρέψει το ενδεχόμενο μεταβολής του Δημοτικού Σχολείου Γυμνού. «Ειδικά τώρα που λόγω πανδημίας επιβάλλονται μικρά τμήματα» κατέληξε ο Δήμαρχος.