Evia Top: Σίμος Κεδίκογλου: «Άμεσα θα διορθωθεί το λάθος εξαίρεσης της Εύβοιας από την Υπουργική Απόφαση για τη συμπληρωματική χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης πληγέντων από φυσικές καταστροφές»

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020

Σίμος Κεδίκογλου: «Άμεσα θα διορθωθεί το λάθος εξαίρεσης της Εύβοιας από την Υπουργική Απόφαση για τη συμπληρωματική χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης πληγέντων από φυσικές καταστροφές»

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Εύβοιας της ΝΔ Σίμου Κεδί κογλου και η παρέμβασή του για να συμπεριληφθεί η Εύβοια στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αφορά στη συμπληρωματική χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται απο φυσικές καταστροφές, μετά την ανάδειξη του θέματος, ότι η Εύβοια είχε εξαιρεθεί  από την εν λόγω ΚΥΑ, καθώς γινόταν αναφορά  μόνο στις περιοχές που επλήγησαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός».

Ο βουλευτής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ανέφερε ότι επικοινώνησε  άμεσα με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, ο οποίος παραδέχτηκε ότι εκ παραδρομής δεν συμπεριέλαβαν την Εύβοια, δηλώνοντας ότι άμεσα θα διορθωθεί το λάθος.

Ερωτηθείς στη συνέχεια  για το πρόβλημα καθυστέρησης στην κα-ταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες του κυκλώνα «Ζορμπά» απάντησε, ότι το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι στο Υ-πουργείο λόγω της πανδημίας εργάζεται το 30 με 40% του προσωπικού. Ήδη έχει επικοινωνήσει με τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού κ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος  από την πλευρά του δε-σμεύτηκε για την τάχιστη  εκταμίευση του ποσού, που οφείλεται στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

 

Επίσης, όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο  εμπορικός κόσμος  εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο βουλευτής επεσήμανε, ότι η Εύβοια ανήκει στην κατηγορία των περιοχών που έχουν χαμηλό ιικό φορτίο, οπότε και διαβίβασε το αίτημα του εμπορικού κόσμου να επιτραπεί το σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων, λέγοντας: «Κατανοώ τις επιφυλάξεις των λοιμοξιολόγων, αλλά δεδομένου ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις από Νομό σε Νομό θα μπορούσε το σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων να γίνει με ασφάλεια, ελπίζοντας ο επόμενος χρόνος να μας βρει όλους καλύτερα, να περάσει η πανδημία και να ορθωθεί φράγ-μα με τους μαζικούς εμβολιασμούς για να περάσουμε στην επόμενη μέρα.»

Ένα ακόμα θέμα το οποίο αναδείχθηκε αφορά στην πρόσφατη συνάντηση στην οποία συμμετείχε, στην Ιχθυόσκαλα της Χαλκίδας,  όπου συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, τόσο κτιριακά όσο και λειτουργικά. Ο βουλευτής ανέφερε ότι δρομολογήθηκαν οι πρώτες παρεμβάσεις και ήδη εκπρόσωπος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας της χώρας επισκέφθηκε τις ε-γκαταστάσεις της Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας για να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες βελτίωσης των υποδομών και κατ’ επέκταση των συνθηκων εργασίας. Παράλληλα, τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες, προκειμένου τα ψάρια του Ευβοϊκού να αποκτήστουν προστατευό-μενη ονομασία προέλευσης  ή τουλάχιστον να υπάρχει σήμανση όσων προέρχονται από την Ιχθυόσκαλα Χαλκίδας. Η επίτευξη αυ-τού του στόχου, που θα είναι μία πρωτότυπη διαδικασία, τόνισε, ότι θα  αποφέρει πολλαπλά οικονομικά οφέλη.

 

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη ο βουλευτής ευχήθηκε για όλους υγεία, αγάπη και δύναμη, επισημαίνοντας ότι  αυτός ο χρόνος δοκίμασε τις αντοχές όλων μας. «Είναι σημαντικό -είπε- να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, ιδιαίτερα, αν προχωρήσουμε σε σταδιακό  άνοιγμα των εμπορικών δραστηριοτήτων, για να βρούμε σιγά σιγά την κανονική μας ζωή».